PSV overtuigend langs FC Twente: 0-5

PSV is met een uitstekende 0-5 overwinning op FC Twente goed uit de interlandbreak gekomen. De 0-4 van Memphis was de honderdste treffer van PSV dit seizoen in alle competities.

PSV neemt in korte tijd afstand
PSV-doelman Zoet was de eerste van de twee keepers die aan het werk werd gezet. Miyaichi trok vanaf links naar binnen, maar zijn schot belandde recht in de handen van Zoet. Ook Twente-keeper Stevens moest binnen het kwartier al aan de bak, hij stompte een schot van De Jong uit de hoek. Vlak na een grote kans voor Andersen, die zijn harde schot uit een corner door Zoet weg gebokst zag worden, was De Jong dan toch trefzeker. Na een klein half uurtje schoot Luciano Narsingh op de paal, waarna De Jong simpel de rebound kon binnentikken: 0-1. Vijf minuten daarna had PSV ook de tweede erin liggen. Uit een hoekschop van Adam Maher kopte Jeffrey Bruma knap raak. Georginio Wijnaldum maakte er in blessuretijd zelfs nog 0-3 van. Op aangeven van Narsingh mikte hij de bal in de hoek: 0-3.

Andrés Guardado in duel met Youness Mokhtar | © Pics United Andrés Guardado in duel met Youness Mokhtar | © Pics United

Honderdste treffer PSV
Ook in de tweede helft denderde de doelpuntenmachine van PSV door. De ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu kreeg eerst via De Jong, Narsingh en Memphis kansen op de 0-4, maar ze misten allen. Een kwartier voor tijd brak Memphis de ban in de tweede helft. Hij werd op links aangespeeld en schoot via Stevens raak. Het was het honderdste doelpunt van PSV dit seizoen in alle competities. Amper vijf minuten later liet hij ook de 0-5 noteren. De bal kwam via-via voor zijn voeten, waarna hij van recht voor het doel zijn negentiende eredivisietreffer tegen de touwen schoot. FC Twente kreeg voor de 0-4 enkele mogelijkheden om te scoren, maar Zoet keepte een uitstekende tweede helft en hield zijn doel schoon. Vijf minuten voor tijd probeerde Wijnaldum het nog met een afstandsschot, maar Stevens verwerkte zijn knal tot een corner. Door de ruime zege op FC Twente staat PSV elf punten voor op Ajax, dat zondag een uitwedstrijd speelt bij FC Utrecht.

Memphis Depay voegde twee doelpunten toe aan zijn seizoenstotaal | © Pics United Memphis Depay voegde twee doelpunten toe aan zijn seizoenstotaal | © Pics United