PSV O19 pakt groepswinst met monsterscore

Door een klinkende 6-0 overwinning op FC Rostov O19 heeft PSV O19 zich direct bij de laatste 16 van de UEFA Youth League geschaard. Doordat FC Bayern München en Atlético Madrid eerder op de dag elkaar in evenwicht hielden, kon PSV op de ranglijst profiteren en steeg het naar de eerste plaats. PSV O19 heeft door de groepswinst geen extra wedstrijd nodig om zich te plaatsen voor de achtste finales.

Vliegende start
PSV had niet lang nodig om FC Rostov op de knieën te krijgen. Al na 32 seconden gaf Joël Piroe een voorzet vanaf rechts die simpel werd binnengewerkt door middenvelder Leandro Fernandes. PSV maakte geen seconde de indruk die voorsprong uit handen te gaan geven en na tien minuten maakte Sam Lammers de 2-0 op aangeven van Jurich Carolina. FC Rostov, dat in de vijf voorgaande wedstrijden nog geen enkel punt had weten te behalen, moest nog voor de twintigste minuut toestaan dat Belgische vleugelaanvaller Lennerd Daneels met een prachtig afstandsschot voor 3-0 tekende. Vijf minuten later werd weer Daneels in stelling gebracht aan de linkerkant om ook 4-0 te maken.

Sam Lammers kopte al snel de 2-0 binnen Sam Lammers kopte al snel de 2-0 binnen

Gouden wissel Gakpo
Carolina en Lammers gingen in de tweede helft niet meer de kou in. In hun plaats werden Karim Bannani en Cody Gakpo het veld op gestuurd door coach Geert Brusselers. Joël Piroe, die de spitspositie had overgenomen, kreeg in de vijftigste minuut een dot van een kans, maar mikte naast. Dat was lange tijd het enige hoogtepuntje omdat PSV aanzienlijk minder risico’s nam. Maar invaller Gakpo kreeg het ineens toch op zijn heupen. Hij slaagde er in een kort tijdsbestek in om de 4-0 in 6-0 te veranderen. Eerst kopte hij van dichtbij een voorzet van Daneels in. Die inzet leek nog door Goshev gekeerd te worden, maar de bal had toch de doellijn gepasseerd. Nog geen twee minuten later legde de andere invaller, Bannani, de bal keurig terug en Gakpo kon opnieuw de trekker overhalen. PSV zocht nog naar de zevende en Daneels raakte zelfs nog de paal, maar die treffer bleef Rostov bespaard.

Daneels scoorde tweemaal in de eerste helft en vierde dat met zijn landgenoot Verreth Daneels scoorde tweemaal in de eerste helft en vierde dat met zijn landgenoot Verreth

Opstelling PSV O19: Van de Meulenhof; Abels, Soulas, Obispo, Carolina (46/Bannani); Rigo, Verreth (76/Lonwijk), Fernandes; Piroe, Lammers (46/Gakpo), Daneels.