PSV na een jaar terug in Arena Khimki

PSV na een jaar terug in Arena Khimki
2 min

PSV neemt het vanavond in Arena Khimki op tegen CSKA Moskou. Een stadion dat de Russische club momenteel deelt met stadgenoot Dinamo. Het Arena Khimki is gelegen in de stad Chimki, iets ten noordwesten van de Russische hoofdstad Moskou en biedt plaats aan ruim 18.000 toeschouwers.

Opening
Een jaar geleden speelde PSV ook al in het Russische stadion. Destijds in het kader van het UEFA Europa League-duel met de latere poulewinnaar Dinamo Moskou. Een wedstrijd die enigszins ongelukkig voor PSV in een 1-0 nederlaag eindigde. Het Arena Khimki is een relatief nieuw stadion. In 2005 begonnen de Russen met de bouw van het onderkomen en drie jaar later, in 2008, werd het opgeleverd. De opening vond plaats op 7 september van dat jaar met een oefenwedstrijd tussen FC Khimki en FC Zelenograd (3-2). Dertien dagen later volgde het eerste officiƫle duel in de Russische competitie tussen opnieuw FC Khimki, dat deze keer FC Saturn ontving.

An areal photo of the Arena Khimki, taken when Dinamo Moscow hosted PSV last season | © Pics United An areal photo of the Arena Khimki, taken when Dinamo Moscow hosted PSV last season | © Pics United

CSKA tijdelijk bewoner
Vanwege de goede faciliteiten verhuisde Dinamo Moskou in 2009 naar het stadion, in 2010 gevolgd door stadgenoot CSKA Moskou. De club waartegen PSV vanavond in de UEFA Champions League speelt, week uit naar het Arena Khimki omdat het eigen Luzhniki Stadion op dit moment verbouwd wordt voor het WK voetbal in 2018. Arena Khimki was in 2009 ook het decor voor de Russische bekerfinale. CSKA Moskou was destijds met 1-0 te sterk voor Rubin Kazan.