PSV in the Picture

PSV in the Picture
4 min

De PSV in the Picture komt deze keer op de dag na de Ge-wel-dige prestatie van PSV in de UEFA Champions League. We zijn door!

Ge-wel-dig ‘Eindelijk, daar is die explosie’, pas in de 87e minuut was het zeker. Dit gaat niet meer fout voor PSV. Redacteuren Bart Hoffman en Rob Burg van het Eindhovens Dagblad blikken met enkele supporters terug op de wedstrijd. Lees hier het artikel via Blendle. Maar natuurlijk komen ook de spelers en trainer aan het woord. ‘Bij de beste zestien, ’t is even wennen’, zegt Joshua Brenet die bij afwezigheid van Santiago Arias even op zijn oorspronkelijke plekkie speelde. Phillip Cocu wilde na afloop nog niet vooruitkijken naar de volgende tegenstander. ‘Mag ik hier zelf eerst even van genieten’, aldus de oefenmeester.

<center><blockquote class="twitter-tweet" lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">We zijn doooooooor! :-) <a href="https://twitter.com/hashtag/psvcsk?src=hash">#psvcsk</a> <a href="https://t.co/eFgTzPJv2s">pic.twitter.com/eFgTzPJv2s</a></p>&mdash; PSV (@PSV) <a href="https://twitter.com/PSV/status/674344547183427585">8 december 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script></center>

We kunnen het dus tóch! ‘Negen jaar lang werden Nederlandse clubs uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League. Tot gisteren’, schrijft het AD op de voorpagina. ‘PSV geeft het Nederlandse voetbal glans’, is de kop boven het artikel van PSV-watcher Maarten Wijffels. ‘Van de Rotterdamse Kuip weet iedereen dat het beton soms meetrilt als er wordt gescoord. Maar het Philips Stadion schudde gisteravond iets voor half elf op zijn grondvesten bij de knal waarmee Davy Pröpper PSV en meteen het hele Nederlandse voetbal in extase bracht’. Lees hier het volledige artikel via Blendle.

Wat de kranten schreven over PSV

Kassa voor PSV ‘De PSV’ers hadden in aanloop naar de Champions Leaguekraker, waarbij maar liefst 7 miljoen euro op het spel stond, vol bravoure gesproken over het beslissende duel’, schrijft Jeroen Kapteijns in De Telegraaf. ‘Op het veld lieten ze zien dat dat geen grootspraak was geweest, maar dat het zelfvertrouwen daadwerkelijk groot was.’ Chef sport Jaap de Groot schrijft in zijn column schrijft dat het voetbaljaar 2015 toch met een glimlach kan worden afgesloten, met dank aan PSV. ‘Resulterend in een plaats bij de beste 16 van Europa, met een elftal waar nog volop rek in zit. Lees zijn column hier.

PSV is lichtpunt in slecht voetbaljaar ‘Het is voor het eerst sinds 2006 dat een Nederlandse ploeg zich plaatst voor de volgende ronde van de Champions League, het belangrijkste Europese clubtoernooi. Destijds was het eveneens PSV dat wist te 'overwinteren', de club werd toen uiteindelijk in de kwartfinale uitgeschakeld’, lezen we in NRC Next. Het Nederlands voetbal kan het succes goed gebruiken. Tot gisteren was het een gitzwart jaar, met name door de uitschakeling van het Nederlandse elftal voor het EK in Frankrijk komende zomer. Daarnaast zijn AZ en FC Groningen al kansloos voor de volgende ronde in de Europa League, het tweede Europese clubtoernooi. Alleen Ajax maakt in dat toernooi nog een minieme kans op plaatsing voor de knock-outfase (laatste 32 teams).

<center><blockquote class="twitter-tweet" lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">De wedstrijd <a href="https://twitter.com/hashtag/psvcsk?src=hash">#psvcsk</a> werd massaal op Twitter beleefd. Bekijk de hoogtepunten: <a href="https://t.co/GG2O3RkHi0">https://t.co/GG2O3RkHi0</a> <a href="https://t.co/1XyiQW0yWS">pic.twitter.com/1XyiQW0yWS</a></p>&mdash; Twitter Nederland (@TwitterNL) <a href="https://twitter.com/TwitterNL/status/674492589609984000">9 december 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script></center>

Wedstrijd massaal beleefd Niet alleen in het Philips Stadion en voor de buis werd de wedstrijd massaal beleefd, ook op Twitter. @TwitterNL zag een piek om 11.29 uur met op dat moment ruim 7000 tweets per minuut. Bekijk hier de grafiek!

Ook de NOS leefde gisteren mee. Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff deden namens NOS Langs de Lijn live verslag van het duel en gingen letterlijk uit hun dak na de treffers van PSV. De fragmenten hoor je hier.