PSV in De Kuip te sterk voor Feyenoord: 0-2

3 min

PSV heeft een einde gemaakt aan de reeks van vijf opeenvolgende uitnederlagen bij Feyenoord. In De Kuip won de ploeg van Cocu de eerste topper van dit kalenderjaar met 0-2. Héctor Moreno was op zijn verjaardag belangrijk door PSV kort na rust op 0-1 te zetten. Luciano Narsingh besliste het duel vijf minuten voor tijd.

Locadia gevaarlijk
Na een openingsfase waarin beide ploegen elkaar wat aftastten, was het Feyenoord dat het gewicht van de wedstrijd op zich nam. De Rotterdammers drukten PSV terug op eigen helft en namen na ruim tien minuten als eerste het vijandige doel onder vuur. De mee opgekomen vleugelverdediger Nelom nam een afgedwaalde voorzet vanuit de stuit op de wreef, maar zag zijn schot gekeerd worden door Zoet. PSV stelde daar pas na een klein halfuur wat tegenover. Na slordig uitverdedigen van de Feyenoord-defensie kon Locadia in vrijstaande positie plots uithalen. Zijn geplaatste bal was echter een prooi voor Vermeer. Kort voor rust vond Locadia opnieuw de handen van Vermeer. Ditmaal nadat hij zich op wilskracht door de defensie van Feyenoord wurmde. Even daarvoor was de beste kans voor rust voor Kramer, die een voorzet van Vilhena wild over maaide.

Vreugde na de openingstreffer van de jarige Héctor Moreno | © Pics United Vreugde na de openingstreffer van de jarige Héctor Moreno | © Pics United

Moreno scoort op zijn verjaardag
In de eerste minuten voor rust waren de rollen omgedraaid. Waar PSV het initiatief voor rust aan Feyenoord liet, kwam de ploeg van Cocu ontzettend scherp uit de kleedkamer en dat leverde binnen vijf minuten ook een voorsprong op. Pröpper speelde op de rand van de zestien knap zijn man uit, trok de bal voor en vond bij de tweede paal Moreno, die PSV op zijn beurt simpel op voorsprong tikte: 0-1. Het antwoord van Feyenoord liet niet snel op zich wachten. Vijf minuten na de openingstreffer dribbelde Kuyt door de PSV-defensie, maar in plaats van het doel vond de aanvoerder van Feyenoord het zijnet. Die actie was voor de thuisploeg aanleiding om PSV verder onder druk te zetten. Echt grote kansen leverde dat echter niet op. Sterker nog, de grootste was vijf minuten voor tijd voor de ploeg van Cocu en die betekende ook direct de beslissing. Guardado stuurde invaller Narsingh diep, die op zijn beurt oog in oog met Vermeer koel bleef en de 0-2 binnenschoof. Door de zege van PSV ziet de ploeg het verschil met de Rotterdammers oplopen tot vijf punten.

Invaller Luciano Narsingh bezorgde PSV in de slotfase definitief de winst | © Pics United Invaller Luciano Narsingh bezorgde PSV in de slotfase definitief de winst | © Pics United