PSV - Heracles Almelo in teken van broers

PSV - Heracles Almelo in teken van broers
2 min

Tijdens het duel met Heracles Almelo kunnen zowel de gebroeders De Jong als Davy en Robin Pröpper hun opwachting maken. Het gebeurt niet vaak dat twee broederparen tegelijk op het veld staan in een eredivisiewedstrijd. Onder andere in 1997 gebeurde het bij Ajax - FC Utrecht: Rob Witschge speelde als Utrechter toen tegen zijn broer Richard en de gebroeders Ronald en Frank de Boer.

1964     
PSV speelde zestien keer eerder in de Eredivisie tegen Heracles en won veertien keer. PSV verloor slechts éénmaal thuis van de Twentenaren. Heracles won met 1-0 in Eindhoven in het jaar dat Willy van der Kuijlen als jong talent naar PSV kwam en kersvers Nobelprijswinnaar Bob Dylan zijn eerste hitje scoorde. In 1964. Heracles verloor tegen geen enkele andere eredivisieclub zo veel uitduels op rij.

Vorig seizoen            
In de jaargang 2015-2016, waarin Heracles Almelo indruk maakte met fris en creatief spel, kon het in Eindhoven niet winnen. Een goal van Davy Pröpper en een strafschop die werd benut door Gastón Pereiro zorgden destijds voor een 2-0 eindstand. In het Almelose Polman Stadion won Heracles overigens wel van PSV.

De Jong op jacht naar goal      
Luuk de Jong wordt voor de wedstrijd gehuldigd omdat de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen zijn honderdste eredivisieduel voor PSV was. Hij kan nog een mijlpaal halen tegen Heracles: als De Jong zou scoren zou het zijn vijftigste eredivisiegoal voor PSV zijn. Een andere mijlpaal zou dan ook binnen bereik komen: Luuk en Siem de Jong scoorden nog nooit in hetzelfde duel.