PSV - FC Dordrecht in feiten en cijfers

PSV - FC Dordrecht in feiten en cijfers
3 min

Na de thuiswedstrijd tegen FC Zenit focust PSV zich weer op de Eredivisie. Zondagmiddag om 14.30 uur is FC Dordrecht de tegenstander in het Philips Stadion. Een voorbeschouwing in feiten en cijfers.

Geen enkele nederlaag
De statistieken van de wedstrijd spreken ruim in het voordeel van PSV. FC Dordrecht wist zowel uit als thuis nog nooit een positief resultaat te halen tegen PSV. De twee clubs speelden vijf keer eerder tegen elkaar in het Philips Stadion en FC Dordrecht ging vijf maal met nul punten naar huis. PSV scoorde 25 keer en kreeg er slechts één tegen. Eerder dit seizoen won PSV door twee doelpunten van Georginio Wijnaldum en één van Luuk de Jong met 1-3. In de totale elf confrontaties scoorde PSV minimaal twee keer. De laatste keer in het Philips Stadion won PSV met 4-0. In 1994 waren Peter Hoekstra, Marciano Vink, Jan Wouters en Erik Meijer trefzeker voor de thuisploeg.

PSV won de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 1-3 | © Pics United PSV won de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht met 1-3 | © Pics United

Zegereeks in Eredivisie
PSV is al zestien wedstrijden achter elkaar ongeslagen in de Eredivisie en won de laatste tien wedstrijden allemaal. Die mooie reeks begon met de 1-3 in Dordrecht. Jetro Willems had in dat duel een belangrijk aandeel door twee assists te leveren. Vorige week tegen AZ in Alkmaar gaf hij ook twee assists, waardoor hij nu al tien keer de aangever was bij een goal van PSV. Geen enkele speler in de Eredivisie kan hem dat nazeggen. De helft van zijn assists vonden Luuk de Jong als eindstation.

PSV thuis ijzersterk
Alle elf thuiswedstrijden van PSV werden tot nu toe gewonnen in de Eredivisie. Het is een evenaring van vorig seizoen, toen PSV er ook elf wist te winnen. Jeroen Zoet hield in deze jaargang ook nog eens zeven keer de nul in het Philips Stadion. Dat lukte hem echter nog niet na de winterstop. Willem II en FC Utrecht scoorden allebei één keer.

Phillip Cocu schudt hier Ernie Brandts nog de hand na het uitduel | © Pics United Phillip Cocu schudt hier Ernie Brandts nog de hand na het uitduel | © Pics United

Dordrecht en Brandts uit elkaar
Donderdagavond werd bekend dat Ernie Brandts per direct vertrekt bij FC Dordrecht. De club en de trainer deden er verder geen uitspraken over. Rogier Molhoek en Gerard de Nooijer nemen voorlopig de taken van Brandts over. Onder de opgestapte trainer trof Dordrecht slechts veertien keer doel. Het is daarmee de minst scorende ploeg van de Eredivisie. PSV scoorde het meest aantal doelpunten (62), Memphis is met zijn vijftien goals topscorer van de Eredivisie. Spits Mart Lieder is clubtopscorer bij De Schapenkoppen. Hij vond drie keer het net, een daarvan was in de thuiswedstrijd tegen PSV.