PSV eenvoudig langs SC Genemuiden: 6-0

PSV heeft zich zonder al te veel pijn en moeite geplaatst voor de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi. Een uur lang hield SC Genemuiden de schade beperkt tot 1-0, maar na PSV’s tweede treffer liep de ploeg van Cocu snel uit. Door doelpunten van De Jong, Pereiro (3), Pröpper en Moreno stond er uiteindelijk een 6-0 eindstand op het scorebord.

Vroege treffer De Jong
Onder toeziend oog van veel jonge supporters zorgde aanvoerder Luuk de Jong voor een snelle voorsprong. De spits kopte een corner van Davy Pröpper uitstekend achter doelman Flier. Gek genoeg bleef het daar voor rust bij. PSV kreeg wel aardig wat kansen (de grootste was voor De Jong, die alleen op Flier af kon, maar miste) en kwam vooral via de flanken vaak genoeg door, maar de eindpass was even zo vaak niet op maat. Vlak voor rust was SC Genemuiden zelfs behoorlijk dicht bij een treffer, maar Lip schoot na een vlotte aanval naast het doel van Pasveer.

Veel jonge fans tijdens deze bekeravond in het Philips Stadion | © Pics United Veel jonge fans tijdens deze bekeravond in het Philips Stadion | © Pics United

Vier treffers in zeven minuten
Nadat Korf namens Genemuiden na rust voor het eerste serieuze gevaar tekende, deed PSV er een schepje bovenop en dat resulteerde al snel in meerdere goals. Eerst was het Gastón Pereiro die PSV in de 61e minuut na een combinatie met De Jong op 2-0 schoot. Diezelfde Pereiro zorgde twee minuten later alweer voor de 3-0 en nog eens twee minuten later stond het al 4-0. Ditmaal was het Pröpper die via een mooie knal van afstand doel trof. De vijfde treffer liet ook niet lang op zich wachten. In de 68e minuut kopte de volledig vrijstaande Héctor Moreno PSV uit een hoekschop op 5-0. Na vier treffers binnen zeven minuten kon de wave door het Philips Stadion en gunde Cocu de door PSV opgeleide spelers Rai Vloet, Steven Bergwijn en Jordy de Wijs nog speeltijd.

Wedstrijdbal voor Pereiro
Daar was het alleen nog niet mee gedaan in het Philips Stadion. Pereiro zorgde met zijn derde van de avond in de slotfase namelijk nog voor de 6-0. De wedstrijdbal gaat daardoor naar de man uit Uruguay.

In een paar minuten tijd scoorde PSV vier doelpunten | © Pi In een paar minuten tijd scoorde PSV vier doelpunten | © Pi