PSV door late treffers voorbij Twente: 1-3

PSV heeft de Eredivisie hervat met een zege bij FC Twente. De ploeg van Phillip Cocu had het tegen de Tukkers lang lastig, maar een slotoffensief met doelpunten van Jürgen Locadia en Gastón Pereiro bracht PSV in veilige haven. Luuk de Jong had PSV eerder op 0-1 gekopt.

Initiatief voor PSV, geen treffers
Met Locadia en Arias als enige wijzigingen ten opzichte van het basisteam tegen VfL Wolfsburg lag het initiatief vanaf de beginfase van het duel bij PSV. Daarmee werd echter niet genoeg gedaan. De ploeg van Cocu kwam tot een aantal mogelijkheden, waarvan de grootste halverwege de eerste helft voor Locadia, maar wist doelman Drommel van FC Twente nauwelijks te testen. Op de poging van Locadia, die speelde vanaf de linkerflank redde doelman Drommel van FC Twente overigens wel naar behoren. Twente hield zich voor rust vooral bij tegenhouden en oogde af en toe dreigend bij standaardsituaties. Een redding hoefde Zoet daarbij echter niet te verrichten.

Luuk de Jong brak de wedstrijd letterlijk open met zijn treffer in de 51e minuut | © Pics United Luuk de Jong brak de wedstrijd letterlijk open met zijn treffer in de 51e minuut | © Pics United

Wedstrijd ontbrandt na doelpunt De Jong
Na rust kwam het duel wel tot ontbranding. Al snel leek De Jong PSV op aangeven van Locadia op voorsprong te zetten. De spits stond echter in buitenspelpositie, waardoor Blom het doelpunt moest afkeuren. Niet gek lang daarna was het wel raak. Ditmaal uit een voorzet van Maher die De Jong met zijn hoofd in de 52e minuut knap tot 0-1 verlengde. Lang kon PSV niet genieten van die voorsprong, want zes minuten later stond het alweer gelijk. Ziyech ontsnapte aan de PSV-defensie en passeerde Zoet in twee instanties: 1-1.

Slotoffensief levert PSV drie punten op
In de open fase die daarop volgde, slaagde geen van beide ploegen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Kansen waren daarom ook schaars. Tot PSV in de slotminuten een offensief eruit perste en via Locadia en Pereiro tweemaal snel toesloeg. Eerstgenoemde knikte tegendraads de 1-2 tegen de touwen, terwijl de Uruguayaan PSV op aangeven van diezelfde Locadia in veilige haven schoot: 1-3. Pereiro controleerde de bal met de borst en passeerde daarna Drommel eenvoudig.

Jürgen Locadia zette PSV met een kopbaldoelpunt weer op voorsprong | © Pics United Jürgen Locadia zette PSV met een kopbaldoelpunt weer op voorsprong | © Pics United