Phillip Cocu: ‘We waren echt dichtbij’

Phillip Cocu: ‘We waren echt dichtbij’
2 min

Phillip Cocu zag zijn team dinsdagavond in een heroïsch voetbalgevecht na strafschoppen verliezen van Atlético Madrid. Na afloop van de wedstrijd gaf de hoofdtrainer van PSV aan met een dubbel gevoel terug op de dubbele confrontatie met Atlético Madrid. “De teleurstelling in de groep is natuurlijk groot. Het is heel zuur om zo uitgeschakeld te worden, maar ik kan alleen maar trots zijn op mijn team.”

‘Een heel dubbel gevoel’
“Het geeft een heel dubbel gevoel”, begon Cocu zijn analyse op de persconferentie in de catacombe van Estadio Vicente Calderón. “Aan de ene kant overheerst de trots over de inzet van de spelers, het team en over de manier waarop we gespeeld hebben. Met heel veel tactische discipline en strijd. Maar, als je dan na penalty’s verliest en Zoet zelfs nog heel dichtbij is, dan zitten spelers en ik met een heel dubbel gevoel. We waren echt heel dicht bij de kwartfinale”, verzuchtte de coach.

De Jong kon niet verder
Cocu gaf verder aan dat de wissel van Luuk de Jong uit nood geboren was, maar dat hij bewust lang wachtte met ingrijpen omdat meerdere spelers op hun laatste benen liepen. “Luuk gaf aan dat hij echt niet verder kon. Ik heb bewust lang gewacht met wisselen in de verlenging, omdat ook Andrés (Guardado red.) klachten had, maar Luuk kon echt niet meer verder. Hij had kramp in beide hamstrings. Ik moest hem wisselen.”

Diego Simeone complimenteert PSV
Atlético-coach Diego Simeone rende zoals we hem kennen tijdens de wedstrijd voortdurend langs de lijn. Dat was niet omdat het zo goed ging met zijn ploeg, bekende hij op de persconferentie. Hij complimenteerde PSV dan ook over het gevecht dat het in zijn ogen had afgeleverd. “PSV heeft grote indruk op me gemaakt. Ze zijn ontzettend lastig te bespelen en kunnen zelf in meerdere systemen spelen. De ploeg speelde met veel spelers in de achterhoede en daardoor hebben we eigenlijk maar één echt grote kans gehad, via Griezmann. De 0-0 uitgangspositie was uiteraard ook lastig. De opluchting dat we door zijn is groot, dat kwam er na de laatste strafschop uit.”