Phillip Cocu: Volop kans op overwintering

Phillip Cocu: Volop kans op overwintering
2 min

Hoofdtrainer Phillip Cocu nam op de persconferentie na afloop de felicitaties van de aanwezige journalisten graag in ontvangst. “Op dit moment doen we mee in de groep. De kansen op overwintering zijn volop aanwezig, dat maakt deze zege zo belangrijk”, vond Cocu. “Tien punten aan het eind zou mooi zijn.”

Phillip Cocu roemt teamprestatie
Cocu noemde na afloop de teamspirit als belangrijkste reden van de 2-0 overwinning op VfL Wolfsburg. “Je zag vandaag geen seconde iemand verslappen. Daarnaast hebben we laten zien dat je als team aanvallende intenties kan hebben, maar ook defensief een goede wedstrijd kan spelen. Dat vraagt veel van een team”, aldus Cocu, die de thuiswedstrijd vergeleek met het duel van twee weken geleden. “Ik vond dat we in Duitsland ook al een goede wedstrijd speelde, alleen toen hadden zij twee fases waarin zij konden aanzetten. Dat hebben we vandaag niet toegelaten. We waren constant en hebben een echte teamprestatie neergezet. We hanteerden heel veel druk op de bal en een snelle omschakeling als zij de bal verloren, we hebben ze eigenlijk geen tijd gegeven om in hun spel te komen.”

Dieter Hecking: ‘Terechte zege PSV’
VfL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking noemde de zege van PSV absoluut verdiend. “Ik wil PSV feliciteren, zij hebben dik verdiend gewonnen”, opende de Duitser zijn analyse. De trainer, die nog wel tevreden was over het eerste gedeelte van het duel, zag de wedstrijd zo rond de dertigste minuut kantelen. “Het eerste halfuur hadden we de controle, maar werden we niet echt gevaarlijk. PSV ook niet trouwens, zij hebben misschien één keer van afstand geschoten en daar hield het wel mee op. Rond de dertigste minuut kregen we uit een corner van ons een tegenaanval te verwerken. Toen draaide de wedstrijd om. We leden veel balverlies en het lukte ons niet meer om naar voren te spelen. We konden voorin weinig afdwingen en op internationaal niveau word je dan afgestraft. Dat het uiteindelijk nog 2-0 werd, is enorm vervelend. Ergerlijk zelfs.”