Phillip Cocu over PSV - SC Genemuiden

Phillip Cocu over PSV - SC Genemuiden
2 min

PSV speelt dinsdagavond om 18.30 uur de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden. Op sportcomplex De Herdgang blikte trainer Phillip Cocu maandagmiddag ten overstaan van enkele journalisten kort vooruit op het duel. “Er zal geen compleet ander team staan.”

Wijzigingen
Phillip Cocu erkende na de training dat hij zijn elftal niet in dezelfde samenstelling zal laten spelen als afgelopen zaterdag tegen FC Twente. Onder meer Andrés Guardado is er dinsdag niet bij. “Guardado heeft, na zijn revalidatie, drukke weken gehad. Hij krijgt rust, zodat hij weer even van alle inspanningen kan herstellen”, aldus Cocu. Ook andere wijzigingen sluit de coach niet uit, al benadrukt Cocu dat hij zijn elftal niet totaal op zijn kop zet. “Het zou kunnen dat we morgen op een enkele positie wat wijzigen, maar er zal geen compleet ander team staan. Pasveer keept, dat is zeker.”

Cocu blij met vol stadion: ‘Stimuleert enorm’
PSV verwelkomt morgen zeker 30.000 toeschouwers. “Dat is heerlijk”, reageerde Cocu blij op dat aantal. “Het is heerlijk voor de spelers en het stimuleert enorm.” Ook om een andere reden is die steun prettig, want Genemuiden heeft al aardig wat bekerstunts op hun naam staan. Dit jaar nog schakelde Genemuiden ADO Den Haag uit, terwijl Cocu ook nog wist dat de ploeg uit Overijssel het FC Twente in 2011 heel lastig maakte. De Tukkers wonnen destijds met veel moeite met 4-3. “Voor Genemuiden is dit de wedstrijd van het jaar. We moeten scherp zijn. Zij hebben ADO uitgeschakeld, dat zegt wel wat. Natuurlijk moeten wij de volgende ronde halen. Dat is duidelijk. Maar We moeten het professioneel benaderen.”

Lestienne
Tot slot sprak de trainer ook nog over de situatie van Maxime Lestienne. De buitenspeler is sinds gisteren weer in training, maar zit nog niet in de wedstrijdselectie. “Lestienne ontbreekt nog. Hij doet wat fysieke testjes en werkt een individueel programma af. Zo leren we hoe hij er na drie weken afwezigheid voor staat.”