Phillip Cocu ‘meer dan trots’ op PSV

Phillip Cocu ‘meer dan trots’ op PSV
3 min

Hoofdcoach Phillip Cocu keek op de persconferentie na afloop met trots terug op een avond die PSV-supporters zich nog lang zullen heugen. De ploeg van Cocu speelde als een team en won met 2-1 van Manchester United. Een prachtige rentree in de UEFA Champions League vond Cocu. “Het geeft een geweldig gevoel om zo op dit podium terug te keren”, vertelde Cocu. “Ik ben meer dan trots.”

Phillip Cocu: Echte teamprestatie
“We hebben vandaag echt een teamprestatie neergezet. We hebben echt als kerels gespeeld”, analyseerde de hoofdcoach het spel van zijn ploeg. “Ook na de 0-1 hielden we vertrouwen in onze manier van spelen. We focusten ons op de kansen via de flanken die er ook kwamen. We stonden goed georganiseerd en hebben niet eens zo heel veel kansen weggeven. Natuurlijk was de druk van Manchester United groot, maar daar gingen wij goed mee om. De spelers hebben laten zien dat wanneer je er in gelooft, je iets kunt bereiken.” Cocu werd daarnaast ook gevraagd naar de actie van Héctor Moreno, waarbij linksback Luke Shaw ernstig geblesseerd raakte. “Ik voel me daar ook slecht bij”, vertelde Cocu eerlijk. “Als er iemand op deze manier af gaat, is dat altijd verschrikkelijk. Ook onze eigen spelers vinden dat. Moreno voelt zich er niet prettig onder, want het was nooit zijn intentie om Shaw te blesseren. Hij heeft het vorig seizoen zelf meegemaakt op het WK in Brazilië dus hij zou zoiets nooit opzettelijk doen.”

Louis van Gaal: Fantastisch voor PSV
Manchester United-manager Louis van Gaal werd in het Philips Stadion vooral gevraagd naar diezelfde actie. Volgens van Gaal was het een penalty, maar hij wilde er niet te veel bij stil staan. “Als ik zeg dat het een penalty en rood is, vindt iedereen me een slechte verliezer. Ik wil er daarom niet al te veel nadruk op leggen. Moreno is geen harde speler”, was het enige wat Van Gaal over de actie van Moreno kwijt wilde. Tegelijkertijd feliciteerde hij PSV met de zege. “PSV heeft een geweldige prestatie geleverd tegen een sterk Manchester United. We hadden de kans om de wedstrijd te beslissen bij 0-1, maar dat deden we niet. We kunnen dit verlies alleen onszelf aanrekenen. We hebben voldoende kansen gecreëerd en konden veel meer goals maken, maar PSV was vanavond effectief. Zij scoren tweemaal terwijl ze amper voor het doel kwamen. Het is fantastisch voor PSV en de fans van PSV”, oordeelde Van Gaal.