Phillip Cocu gelooft in resultaat tegen Bayern

Phillip Cocu gelooft in resultaat tegen Bayern
3 min

Trainer Phillip Cocu gelooft dat PSV een resultaat kan halen in de thuiswedstrijd tegen FC Bayern München. Tijdens de wedstrijd in de Allianz Arena had PSV het zwaar en werd er met 4-1 verloren, maar de oefenmeester denkt dat PSV de zwakke plek van Bayern München kan vinden.

Overwinteren
“Je moet wel durven voetballen, maar niet overenthousiast worden. In de eerste helft in München hadden we het heel moeilijk, maar in de tweede helft deden we het best goed.” Cocu heeft dus goede hoop, maar beseft wel dat het moeilijk gaat worden om nog te overwinteren in de Champions League. De kans is groot dat PSV met FC Rostov moet gaan strijden om een plaats in de Europa League na de winter. “Als je nog enige pretentie wilt hebben op de Champions League dan zal je een resultaat moeten halen. Je moet proberen een zo groot mogelijk resultaat te halen, ook met het oog op een eventuele derde plaats.”

Robben
Cocu ging ook in op de oud-PSV’er aan Duitse zijde, Arjen Robben: “Robben zal onthaald worden zoals hij dat verdient. Ik heb nog met hem samengespeeld, hij heeft hele specifieke kwaliteiten, hoort bij de wereldtop. Iedereen die hem af wil stoppen, heeft zijn handen vol aan hem. We zullen als team moeten samenwerken om de aanvallende kwaliteiten van Bayern te neutraliseren. Het respect voor Robben is heel groot.”

Remko Pasveer staat voor zijn debuut in de UEFA Champions League | © PSV Media Remko Pasveer staat voor zijn debuut in de UEFA Champions League | © PSV Media

‘We moeten als team een resultaat willen halen’
Remko Pasveer, die ook aanschoof bij de persconferentie, is dat met hem eens. Ook hij is de wedstrijd in Duitsland nog niet vergeten. Natuurlijk is er respect voor de statuur van een club als FC Bayern, maar de keeper gelooft in een stunt: “Wij moeten als team een resultaat willen halen. Het gaat erom wat wij als team willen, niet om wat ik ervan vind.”

Debuut
Toch wordt het voor hemzelf het een bijzondere wedstrijd. Het ziet ernaar uit dat de doelman morgenavond zijn debuut in de UEFA Champions League zal maken. “Ik heb er lang voor gewerkt. Voor mij wordt het absoluut een speciale avond. Ik voel geen extra druk, het is vooral mooi. Ik heb er heel veel zin in, net als alle andere jongens. Dit is wel een aardig affiche om te debuteren.” Daarnaast heeft Pasveer complimenten voor zijn tegenstander, Manuel Neuer: “Neuer speelt aanvallend, anticipeert goed. Het zijn vaak de kleine dingen waar mensen niet van zien hoe belangrijk het is. Dat zijn in mijn ogen grote reddingen.”