Phillip Cocu baalt van ‘onnodig puntverlies’

Phillip Cocu baalt van ‘onnodig puntverlies’
2 min

Trainer Phillip Cocu kon na afloop van PSV – Excelsior onmogelijk tevreden zijn met het optreden van zijn ploeg. Hij zag PSV in de slotminuut de zege tegen de Rotterdammers weggeven. “We hebben het laten liggen”, vond de trainer.

Phillip Cocu: Duur puntverlies
“We hebben het na de 1-0 laten liggen”, was de constatering van Cocu op de persconferentie. “De kansen op de 2-0 waren er, maar we benutten ze niet. Dan mag één ding nooit gebeuren”, doelde Cocu op een tegentreffer. Het gebeurde echter toch. “Dat is onvolwassen van mijn ploeg. We hebben het echt weggegeven. Dit zijn dure punten.” Cocu stond na afloop overigens niet alleen stil bij die tegengoal. Ook voorin ging er volgens de coach veel mis. “We zijn niet efficiënt genoeg, zo blijkt. Dit mag ons niet al te vaak meer gebeuren.”

Fons Groenendijk: Beloond met een punt
Excelsior-trainer Fons Groenendijk zat een stuk vrolijker achter de desk, zeker ook omdat hij de gelijkmaker niet zag aankomen. “Die had ik niet verwacht”, zei hij om vervolgens zijn team te prijzen. “Ik ben trots op de ploeg, ze hebben hier hard voor gewerkt. Misschien is PSV-uit wel de moeilijkste wedstrijd van het seizoen, maar ik geloof dat je overal kansen kan krijgen”, aldus de trainer die daar gelijk in kreeg. “We bleven in de wedstrijd en werden beloond met een punt.”