Persconferentie | ‘Wij concentreren ons volledig op sc Heerenveen'

Persconferentie | ‘Wij concentreren ons volledig op sc Heerenveen'
3 min

Na een kortstondige interruptie wordt de Eredivisie voor PSV hervat met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Peter Bosz ziet het einde van dit seizoen naderen en gaat in op de aandachtspunten, het belang van winnen in Friesland en deelt ook een update vanuit de lappenmand.

Het wegvallen van Sergiño Dest sloeg in als een bom. De Hoofdcoach vertelt dat iedereen binnen de selectie meeleeft met de Amerikaan, die voorlopig niet meer in actie kan komen door een ernstige knieblessure. “Daar zijn we allemaal kapot van. Het is verschrikkelijk. Hij heeft het samen met de dokter tegen de groep verteld, daarna viel er een doodse stilte. Dat zegt alles.”

Belangen
Er bestaat een mogelijkheid dat PSV zich donderdagavond landskampioen mag noemen, maar Bosz zegt daar totaal niet mee bezig te zijn. “Ik heb geen last van kampioenskriebels. Dat komt wellicht ook doordat we het niet in eigen hand hebben. Voor mij is het ‘gewoon’ een wedstrijd tegen sc Heerenveen, die wij willen winnen. Ik probeer het te benaderen zoals we dat iedere week gedaan hebben. Dit seizoen heeft aangetoond dat dit een prima manier van werken is. Wij concentreren ons volledig op de tegenstander en kijken hoe wij hen kunnen verslaan.”

Opponent
Met Kees van Wonderen treft de Hoofdcoach wederom een oud-ploeggenoot. De opponent van donderdagavond kan rekenen op veel lof. “sc Heerenveen heeft een goede ploeg. Zij kunnen goed voetballen. Het aparte is dat Kees veel aandacht besteed aan de organisatie, maar ze best wat tegentreffers krijgen. Als je kijkt naar hun manier van spelen. Snelheid op de zijkant, aanvallend ingestelde backs… ik vind het écht geen onaardige ploeg.”

Bosz focust zich volledig op zijn eigen ploeg en wil die modus nog tot en met speelronde 34 voortzetten. “Wij kunnen alleen onze eigen wedstrijd winnen, daarna moeten we afwachten. Ik vind het sowieso een uitdaging om de laatste vier wedstrijden te winnen, daar gaan we alles aan doen. Als je op 93 punten kan eindigen, is dat een fantastische uitdaging. Daar gaan we voor.”

Terugkeer
De blessure van Sergiño is een forse streep door de rekening van PSV. Wie er in het Abe Lenstra Stadion de linksbackpositie in gaat vullen, laat hij voorlopig nog even in het midden. “Mauro JR en Patrick van Aanholt kunnen beide de blessure van Sergiño opvangen.”

Desondanks is er ook goed nieuws vanuit de lappenmand. “Ismael Saibari en Ricardo Pepi hebben deze week weer meegetraind en reizen met ons af naar Friesland.”

Bekijk HIER alle content rondom het competiteduel tussen sc Heerenveen en PSV.