Persconferentie | ‘Het wordt alleen maar moeilijker vanaf nu’

Persconferentie | ‘Het wordt alleen maar moeilijker vanaf nu’
2 min
PSV1

PSV neemt het donderdag op tegen sc Heerenveen. Vooraf aan de doordeweekse speelronde blikt de oefenmeester vooruit op de ontmoeting met de Friese ploeg, licht hij afwezigen uit en looft hij Olivier Boscagli.

Bosz moest zijn buitenspelers Noa Lang en Hirving Lozano missen in het gewonnen uitduel met Feyenoord (2-1). De aanvallers zijn nog niet fit genoeg om hun rentree te maken tegen sc Heerenveen, zo geeft Bosz aan. Het zijn niet de enige spelers die PSV moet missen tegen de Friese club. “Vanwege medische protocollen is Jordan Teze er niet bij”, vertelt de Hoofdcoach. Jordan moest van het weekend vroegtijdig het veld verlaten nadat hij in botsing was gekomen met een tegenstander. Ook Joey Veerman viel geblesseerd uit, of hij inzetbaar is tegen zijn oude club is nog twijfelachtig. 

Olivier in de schijnwerpers 
Met een doelpunt gold Olivier Boscagli tegen Feyenoord als een van de uitblinkers. Bosz omschrijft de Fransman dan ook als een belangrijke speler binnen zijn selectie. “Hij heeft bijna alles gespeeld tot nu toe en dat heeft hij erg goed gedaan. Ook tijdens de trainingen laat hij zich zien. Hij maakt een heel constant seizoen mee en is nog niet verzwakt. Als je zag hoe hij tegen Feyenoord het verschil maakte met een verdedigende actie en daarna zijn medespelers corrigeerde, dan zie je dat hij ook op dat vlak stappen maakt. Ik zie hem als een van de leiders van het team.” 

Vooruit kijken 
PSV kende met overwinningen op Sevilla FC en Feyenoord een goede week: de club plaatste zich voor de knock-outfase van de UEFA Champions League en vergrootte de afstand met de nummer twee in de competitie naar tien punten. Peter Bosz blijft nuchter. “Iedere wedstrijd die wij spelen is een potentiële bananenschil. Ik bestempel elk duel als de belangrijkste wedstrijd, dat doen we al het hele seizoen. Afgelopen week speelden we tegen ploegen die we wat hoger aanslaan, dan sta je ook wat meer in de belangstelling. Als je die wedstrijden wint, krijgen de spelers daar complimenten voor. Dan is het zaak met beide benen op de grond te blijven.”