Persconferentie | Bosz looft invallers na eerste competitiezege

Persconferentie | Bosz looft invallers na eerste competitiezege
2 min
PSV1

Nadat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023-2024 gelijk drie punten opleverde, stonden Peter Bosz en Ismael Saibari het verzamelde journaille te woord. De Hoofdcoach was daar zeer te spreken over twee invallers.

“De start van de competitie vind ik heel belangrijk, dat heb ik van tevoren ook tegen ze gezegd. Of je loopt gelijk achter de feiten aan of je doet mee. Gelukkig doen we mee, maar niet dankzij de eerste helft”, vertelt Bosz, die uitlegt waar het misging. “Het tempo was te laag en we waren niet genoeg in beweging. Daardoor hadden we het moeilijk aan de bal.” 

Goede invallers

De tweede helft was volgens de oefenmeester beter: “Mede dankzij de vijf wissels, zij hebben echt laten zien hoe graag ze wilden. Dit is hoe je het veld in moet komen.” De 17-jarige Tygo Land kwam vlak voor tijd binnen lijnen voor zijn Eredivisiedebuut. "Een voetballer met heel veel potentie. Tygo is een unieke speler, heel balvast en hij speelt met flair. Hij moet nog iets fysieker worden, maar dat komt vanzelf. Als Tygo blijft werken, heeft hij een hele mooie toekomst”, aldus Bosz.  

Verbindingsspeler Saibari

Ook Ismael kreeg complimenten van de Hoofdcoach, die met een assist zeer verdienstelijk was. Bosz vertelt dat hij de Marokkaans jeugdinternational ziet als een verbindingsspeler. Ismael sluit zich daar bij aan: “Als hij iemand nodig heeft op de flanken, dan sta ik er, maar ik focus me op het middenveld. Daar kan ik met mijn aanvallende kwaliteiten invulling geven aan meerdere posities."