Oud-PSV'ers met Oranje langs Portugal

Het Nederlands elftal heeft voor een stunt gezorgd tegen Portugal in Genève. De Europees kampioen werd in een vriendschappelijke wedstrijd met 3-0 verslagen. De openingstreffer werd gemaakt door oud-PSV’er Memphis.

Oranje verslaat Portugal
In zijn tweede wedstrijd als bondscoach wist Ronald Koeman voor een stunt te zorgen tegen Portugal. Oranje kwam voor rust al op een 3-0 voorsprong. Memphis, Ryan Babel en Virgil van Dijk waren de doelpuntenmakers. Doelman Jeroen Zoet bleef negentig minuten op de bank. Hij stond in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Engeland van vorige week vrijdag onder de lat. Naast Memphis stonden ook oud-PSV’ers Georginio Wijnaldum en Davy Pröpper aan de aftrap in Genève.

Van Bommel met Australië gelijk tegen Arias
Australië heeft zich dinsdag enigszins hersteld na het teleurstellende debuut tegen Noorwegen (4-1 verlies) van bondscoach Bert van Marwijk met zijn assistenten Mark van Bommel en Jurgen Dirkx. In Londen werd Colombia - met Santiago Arias in de basis - op een gelijkspel gehouden (0-0).

Lozano met Mexico onderuit tegen Kroatië
Mexico verloor vannacht met 1-0 een oefenwedstrijd van Kroatië in het Amerikaanse Arlington. Hirving Lozano speelde negentig minuten mee. Oud-PSV’ers Hector Moreno en Andrés Guardado stonden ook aan de aftrap.

Bankzitter Gudmundsson verliest met IJsland van Peru
Albert Gudmundsson kon een 3-1 nederlaag tegen Peru niet voorkomen. De buitenspeler bleef negentig minuten op de bank bij de ploeg van IJsland. Bij Peru was oud-PSV’er Jefferson Farfán trefzeker.

Room en Carolina met Curaçao langs Bolivia
Doelman Eloy Room en Jurich Carolina wisten na het eerdere 1-1 gelijkspel tegen Bolivia nu wel te winnen met Curaçao. In Willemstad werd er met 1-0 gewonnen door een benutte strafschop van oud-eredivisiespeler Leandro Bacuna.