‘Nu proberen de tweede plaats af te dwingen’

‘Nu proberen de tweede plaats af te dwingen’
2 min

Phillip Cocu en zijn selectie hebben de nederlaag tegen Feyenoord achter zich gelaten. Dat vertelde de coach vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse persgesprek. Het nieuwe doel is de tweede plaats, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de UEFA Champions League. “Als we een heel goede serie neerzetten is dat nog mogelijk.”

Tik 
Cocu erkende dat PSV de tik die koploper Feyenoord zondag uitdeelde even moest verwerken. “We hebben een paar dagen nodig gehad om daar overheen te komen. Om het een plekje te geven als het ware en ons te focussen op het nieuwe doel. Na de training van woensdag voelde ik dat we de nederlaag achter ons konden laten.”

Cocu zag zijn selectie donderdag langzaam maar zeker de grenzen weer opzoeken. Het spelplezier kwam terug en dus is PSV volgens hem klaar voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC. “We hebben een tik gehad, aan ons te laten zien dat we genoeg mentaal vermogen hebben om de wedstrijd te winnen. Ik wil dat we met z’n allen laten zien dat we voor de tweede plaats gaan. Als we een heel goede serie neerzetten is dat nog mogelijk. Al besef ik dat we het niet in eigen hand hebben.”

Verzadiging  
De afgelopen dagen verschenen er in verschillende media berichten over verzadiging in de PSV-selectie. De spelers zouden minder ‘hongerig’ zijn naar succes dan voorgaande jaren. Cocu is het daar deels mee eens en vergelijkt de instelling van Feyenoord met die van zijn PSV van de afgelopen jaren. “Feyenoord straalt in alles uit dat het een kampioensploeg is. Dat kan een paar procent schelen. Wij hebben dat in het verleden ook gehad, maar hebben dat dit seizoen iets minder. Dat is niet iets dat je kunt oproepen of aanwakkeren, anders zou iedereen dat altijd hebben. Zoiets ontstaat tijdens een seizoen.”

Van Ginkel ontbreekt
Cocu kan tegen Roda JC niet beschikken over Marco van Ginkel. De middenvelder die vorige week uitviel herstelt voorspoedig, maar is niet fit genoeg voor een plaats bij de wedstrijdselectie van PSV. “Hij richt zich op de wedstrijd van volgende week”, aldus Cocu.