Memphis en Van Gaal over PSV - Man United

Memphis en Van Gaal over PSV - Man United
3 min

In een zaal gevuld met vooral Engelse journalisten blikte Manchester United-manager Louis van Gaal ontspannen vooruit op zijn eerste wedstrijd in de UEFA Champions League als hoofdverantwoordelijke van de Engelse topclub. Daarbij had hij een bekende meegenomen: Memphis. “Het geeft een speciaal gevoel om hier te zijn”, zei de oud-speler van PSV. Van Gaal keek vooral vooruit naar de wedstrijd. “Het wordt hier heel lastig”, zei hij.

Louis van Gaal over PSV, Manchester en Nederlands voetbal
Als voormalig coach van Ajax en AZ kent Van Gaal PSV als geen ander. Het is één van de redenen dat de Nederlandse manager een moeilijk duel verwacht. “Voor mij is het Philips Stadion moeilijk  terrein. Ik heb hier niet vaak gewonnen. Ook niet als manager van Barcelona. Alleen met AZ won ik hier, misschien dat Toon Gerbrands dit kan beamen”, zei hij met een lach. Volgens Van Gaal is het geen uitgemaakte zaak dat United zomaar van PSV wint. “Ik geloof namelijk in het Nederlandse voetbal”, legde hij uit. “Ik vind niet dat het slecht gaat met Nederland. Natuurlijk zijn de spelers jong en maken ze fouten, maar we moeten ze de tijd gunnen zich te ontwikkelen. De Eredivisie is gewoon een mooie competitie.” Van Gaal kijkt dus met respect naar PSV. Dat is ook de reden dat hij niet zomaar ontevreden is met een gelijkspel. “In een uitwedstrijd is een gelijkspel een goed resultaat, maar natuurlijk ga ik voor de overwinning. We zullen op het veld moeten laten zien dat we dat op het hoogste niveau kunnen doen.” Hoe hij dat wil bereiken, wilde Van Gaal niet verklappen. “Dat lijkt me niet slim met de wedstrijd van morgen in het vooruitzicht. Phillip Cocu kijkt hier ook naar. Zo’n type is hij wel”, aldus Van Gaal.

Louis van Gaal op de persconferentie in het Philips Stadion | © PSV Media Louis van Gaal op de persconferentie in het Philips Stadion | © PSV Media

Memphis: Gedachten gaan terug naar mijn debuut hier
Voor Memphis stond de persconferentie vooral in het teken van terugblikken op zijn periode bij PSV. “Ik heb hier tien jaar gespeeld voordat ik de overstap maakte”, begon hij. “Het geeft een speciaal gevoel om hier te zijn. Ook omdat ik mijn oude teamgenoten weer zie. Ik weet zeker dat het een interessante wedstrijd wordt.” Als hij zijn eerste passen op de grasmat van zet, gaan zijn gedachten dan ook terug naar de momenten in Eindhoven. “Toen ik debuteerde was ik heel jong. Daar zal ik tijdens de training van vanavond aan denken. Morgen is dat anders. Dan zit ik in de wedstrijd en geef ik alles voor een goed resultaat.” Tot slot gaf Memphis aan dat mocht hij scoren, hij gewoon zal juichen. “Ik heb heel veel respect voor PSV, maar ik speel nu voor Manchester United. Ik vind dat ik bij een doelpunt dan ook moet juichen, al zal het wel heel apart zijn.”

Memphis Depay even terug bij de club die hij deze zomer verruilde voor Manchester United | © PSV Media Memphis Depay even terug bij de club die hij deze zomer verruilde voor Manchester United | © PSV Media