Maxime Lestienne sluit aan bij training

Maxime Lestienne sluit aan bij training
2 min

Maxime Lestienne sluit donderdag weer aan bij de groepstraining van PSV. De Belg ontbrak de afgelopen weken wegens zeer treurige familieomstandigheden. De vleugelspeler onderging gisteren enkele fysieke testen op De Herdgang en werkte een individueel programma af.

Lestienne: ‘Veel steun gevoeld’
Lestienne heeft een zeer zware periode achter de rug. De 23-jarige aanvaller verloor in korte tijd zowel zijn moeder als vader. Waar mogelijk blijft PSV de aanvaller steunen bij de nasleep en het verwerken van het verlies. Lestienne zelf probeert zich vanaf nu weer op het voetbal te focussen. “Ik heb de afgelopen periode veel steun van de club gevoeld. Van mijn ploeggenoten, de technische staf, de directie en van alle supporters. Ik kijk er naar uit om weer met de ploeg op het veld te staan en weer aan de slag te gaan”, aldus Lestienne.

Hart onder de riem
De PSV-fans steunden Lestienne enkele weken geleden door een minuut voor hem te applaudisseren. Supporters van de oude club van Lestienne, Excelsior Moeskroen, deden dat deze week tijdens de wedstrijd tegen OH Leuven. “Dat doet me goed. Het helpt me in deze moeilijke tijd en daar wil ik iedereen voor bedanken”, aldus Lestienne.

Cocu: ‘Fijn dat Maxime terug is, blijven hem steunen’
“Vanzelfsprekend ben ik blij dat Maxime weer terug is op De Herdgang”, reageert Cocu op de terugkeer van Lestienne op het trainingsveld. “We proberen hem de komende tijd de best mogelijke begeleiding te geven bij het verwerken van het verlies. Ik kan nog niet aangeven wanneer we Maxime voor het eerst weer in wedstrijdverband in actie zien. Het is in ieder geval fijn om hem weer op het trainingsveld te zien en in ons midden te hebben.’