Malen en Aboukhlal trefzeker voor Oranje O19

Malen en Aboukhlal trefzeker voor Oranje O19
1 min

Oranje O19 heeft de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in de Eliteronde tegen Noorwegen overtuigend gewonnen. In Duitsland won Oranje O19 met 6-1 van de Noorse leeftijdsgenoten. Donyell Malen scoorde twee keer en Zakaria Aboukhlal trof eenmaal doel.

Met deze elf begon Oranje O19 aan het duel met Noorwegen | © Soccrates Met deze elf begon Oranje O19 aan het duel met Noorwegen | © Soccrates

Hofleverancier
Vijf PSV’ers begonnen aan de aftrap met Armando Obispo als aanvoerder van de ploeg. Doelman Mike van de Meulenhof, Joël Piroe, Jordan Teze en Donyell Malen stonden ook in de basis bij de formatie van bondscoach Maarten Stekelenburg. Cody Gakpo verving een kwartier voor tijd Piroe en Aboukhlal kwam erin voor Ferdi Kadioglu. Aboukhlal bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 1-6.

Donyell Malen was twee keer trefzeker voor Oranje O19 | © Soccrates Donyell Malen was twee keer trefzeker voor Oranje O19 | © Soccrates

Programma
Op 24 maart speelt Oranje O19 de volgende EK-Kwalificatiewedstrijd tegen Schotland O19. Drie dagen later treedt de ploeg aan tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. De nummer één van de poule kwalificeert zich voor het EK 2018 in Finland.

© Soccrates