Locadia niet naar Oranje; De Jong opgeroepen

Locadia niet naar Oranje; De Jong opgeroepen
2 min

Jürgen Locadia heeft zich na overleg met KNVB-arts Edwin Goedhart afgemeld voor de oefenwedstrijden van Oranje tegen Schotland en Roemenië. “Een flinke teleurstelling, want er lagen mogelijkheden voor me”, aldus de gedeeld topscorer van de Eredivisie. “Ik voel me goed en er zijn ook wat anderen geblesseerd. Helaas ben ik dat nu ook.”

De aanvaller van PSV liep vorige week al een enkelblessure op, maar was toch in staat om tegen FC Twente in actie te komen. Tegen de Tukkers kreeg hij opnieuw een tik op het gewricht. “Ik ben vanochtend in Zeist geweest, maar dokter Goedhart heeft geconstateerd dat het niet verstandig is om deze wedstrijden te spelen.” Locadia werkt bij PSV aan zijn herstel en hoopt tijdig fit te geraken voor het uitduel met PEC Zwolle.

[Update: 13:45 uur]
Bondscoach Dick Advocaat heeft Luuk de Jong opgeroepen als vervanger. Naast Locadia heeft ook Bas Dost zich afgemeld voor de komende twee oefeninterlands.

Steven Bergwijn
Ook Steven Bergwijn heeft zich moeten afmelden. De vleugelspeler kan niet in actie komen voor Jong Oranje. Hij kreeg tegen FC Twente wederom last van de rechterknie die hem eerder al parten speelde. Armando Obispo, geselecteerd voor Oranje-19 mist door een enkelblessure de interland met Italië, maar heeft nog een klein beetje hoop op de tweede wedstrijd tegen Servië, die volgende week maandag op de agenda staat. Later deze week zal bepaald worden of hij aansluit bij de selectie van coach Maarten Stekelenburg.