Lestienne over terugkeer bij PSV

Lestienne over terugkeer bij PSV
2 min

Maxime Lestienne keerde donderdagochtend terug op het trainingsveld van PSV. Na afloop van de training blikte de Belgische aanvaller op sportcomplex De Herdgang terug op de zware weken die achter hem liggen en keek hij vooruit naar de toekomst. “Ik verwacht redelijk snel minuten te kunnen maken.”

‘Probeer me op voetbal te concentreren’
Lestienne liet eerder vandaag al weten blij te zijn om weer met zijn ploeggenoten op het veld te staan. Op een persgesprek na afloop van de training sprak de Belg over hoe hij zich na de afgelopen treurige maanden voelde. “Het gaat ondanks de moeilijke situatie redelijk goed met me. Natuurlijk denk ik veel aan mijn ouders, maar ik probeer de focus zoveel mogelijk te verleggen naar andere dingen en me op voetbal te concentreren.”

Maxime Lestienne sprak donderdagmiddag met de media | © PSV Media Maxime Lestienne sprak donderdagmiddag met de media | © PSV Media

Lestienne hoopt snel minuten te maken
Lestienne ging ook in op de steunbetuigingen die hij de afgelopen maanden ontving. “Die heb ik als zeer positief ervaren. Ik heb veel contact gehad met de staf en mijn teamgenoten de afgelopen periode. Dat was fijn, maar ook de vele warme reacties van de supporters hebben me goed gedaan. Het applaus in de wedstrijd tegen Excelsior was hartverwarmend”, sprak De Belg die dankzij het contact met PSV op de hoogte bleef van de ontwikkelingen binnen het team. Tot slot sprak hij de verwachting uit snel weer te kunnen aansluiten bij de wedstrijdselectie. “Door alles wat erbij komt kijken heb ik natuurlijk amper kunnen trainen, maar ik denk dat ik vrij snel weer wat minuten kan maken. Dat hangt natuurlijk ook van de trainer af, maar wie weet zitten er wat minuutjes tegen CSKA Moskou in. Dat is afwachten.”