'Leider' Van Ginkel stond met kippenvel op het veld

'Leider' Van Ginkel stond met kippenvel op het veld
2 min
PSV1

Marco van Ginkel stond met de band om zijn arm aan de aftrap van PSV - PAOK FC. Na afloop van de oefenwedstrijd werd hij door Hoofdcoach Roger Schmidt genoemd als één van de mogelijke aanvoerders, maar een definitieve keuze heeft hij nog niet gemaakt. Een leider is Van Ginkel zonder meer.

Leider
Van Ginkel is blij met de complimenten van Schmidt. Zijn leiderschapskwaliteiten zijn een onderscheidende factor voor de middenvelder. "Ik heb al bepaalde ervaring bij deze club en ik heb de eigenschappen om een team te leiden", vertelt Van Ginkel. "Het is niet per se mijn doel om aanvoerder te zijn maar wel om wat te creëren en te bereiken met mijn kwaliteiten." Tegen PAOK kon hij zichzelf laten zien voor 20.000 supporters in het Philips Stadion: "Ik kreeg kippenvel toen ik al die fans zag."

Zin in het seizoen
Ook keek Van Ginkel uit naar het komende seizoen. Volgende week begint het echte werk voor PSV tegen Galatasaray. "De voorbereiding was pittig, maar ook leuk. We hebben een goed trainingskamp gehad en we weten wat er te doen staat. Voor iedereen is het een droom om Champions League te spelen. De route naar het hoofdtoernooi is lastig en lang, maar we zijn er klaar voor."