Kranten vol lof over PSV

Kranten vol lof over PSV
3 min

Vermoedelijk tegen de deadlines aanwerkend, het duel eindigde per slot van rekening pas vlak voor middernacht, openden de ochtendbladen woensdag toch met de wedstrijd van PSV in Madrid. Een overzicht.

Trots en teleurstelling
Op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad prijkt ‘Zooo dichtbij..’ in chocoladeletters. ‘Na 210 minuten zonder goals’, de thuiswedstrijd meegerekend, ‘werd Atlético Madrid tegen PSV vanaf elf meter beslist. De ene na de andere bal plofte zonder problemen tegen het net, totdat Narsingh plots het aluminium raakte. Trots en teleurstelling streden om voorrang’.

Getroost
‘We waren er dichtbij zeg’, verzuchtte Jetro Willems een uur na de verloren strafschoppenserie. ‘Ik kan de spanning niet aan normaal gesproken, dus keek ik niet en draaide me steeds om bij de penaltyserie’, aldus de back in het  ED. ‘Natuurlijk hebben we Luciano getroost. Er gaat er een keer een niet in. Jammer genoeg was hij het’.

Volwassen teamprestatie
Volgens de Telegraaf heeft PSV de huid duur verkocht en ging men eervol ten onder. ‘De Eindhovenaren kunnen met trots terugkijken op de prestaties in het kampioenenbal, inclusief de verloren return in Madrid’, schrijft Jeroen Kapteijns. ‘PSV imponeerde met een volwassen teamprestatie en goed verzorgd veldspel. De Nederlandse koploper toonde initiatief en combineerde gemakkelijk op de helft van Atlético Madrid. De PSV’ers waren allerminst onder de indruk van de sfeer in Estadio Vicente Calderón, die geweldig was met 50.000 gepassioneerde meelevende Spanjaarden en de armada van ruim 3000 meegereisde Brabanders’.

<center><blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">The day after the night before: trots op het elftal en heel PSV. Ambitie gevolgd, strijd geleverd en bijna een mega sensatie. Chapeau</p>&mdash; Toon Gerbrands (@ToonGerbrands) <a href="https://twitter.com/ToonGerbrands/status/710011459418365952">16 maart 2016</a></blockquote><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script></center>

Champions League maakt PSV beter
In zijn column stak Jaap de Groot nadrukkelijk de loftrompet over PSV. ‘De landskampioen op het hoogste niveau is bijna on-Nederlands goed’, aldus De Groot. ‘In het hol van de leeuw was PSV gelijkwaardig aan Atlético Madrid. Op een manier die aansprak. Niet alleen zijn diverse spelers zichtbaar beter geworden, als team is de regerend landskampioen in staat om tactisch flexibel te schakelen als de situatie daarom vraagt’. Lees hier de volledige column via Blendle.

Geen krimp
‘Twee keer 0-0 spelen tegen Atlético Madrid en ook geen krimp geven in de verlenging; het is bijna een tien met een griffel waard’, schrijft journalist Maarten Wijffels in het Algemeen Dagblad. ‘Bijna dus, want natuurlijk was er de teleurstelling na het keiharde verdict vanaf elf meter’. De wissel van Luuk de Jong had volgens de aanvoerder zelf niets met de op handen zijnde penaltyserie te maken. ‘Ik kon echt niet meer. Ik sprong in de lucht en toen schoot het al bijna in mijn hamstrings’, verklaarde De Jong.

Zeven Nederlanders
‘PSV, met zeven Nederlanders in de basis, liet Atlético Madrid wankelen in de achtste finale van de Champions League. Pas na 210 minuten en 16 strafschoppen waren de Spanjaarden te sterk’, was de conclusie van Willem Vissers in de Volkskrant. ‘In een bedwelmend decor van hartstocht en spanning balsemde PSV opnieuw de gekwetste ziel van het Nederlandse voetbal’.