Jong PSV wint van koploper VVV: 2-1

Jong PSV heeft maandagavond gestunt tegen koploper VVV-Venlo. Op De Herdgang boekte het team van Pascal Jansen de tweede zege op rij: 2-1.

Valse start
Jong PSV, dat startte met onder anderen Pasveer, Bergwijn, Zinchenko en de van FC Utrecht teruggekeerde Koch, zag de Limburgse koploper van de Jupiler League na een kwartier op voorsprong komen. Seuntjens was het eindstation van een vlotte Venlose aanval, die doelman Pasveer te machtig was: 0-1. Het leek na een kwartier zonder opmerkelijkheden de wake-up call die Jong PSV nodig had. Na de 0-1 bepaalden de beloften namelijk het spel. Er ontstonden kansen via Lammers en Bergwijn en na een dik halfuur viel ook de verdiende gelijkmaker. VVV-verdediger Promes kreeg een voorzet van Paal niet onder controle en verschalkte ongelukkig zijn eigen doelman: 1-1.

Menno Koch maakte maandagavond zijn rentree op de velden van De Herdgang Menno Koch maakte maandagavond zijn rentree op de velden van De Herdgang

Twaalfde seizoenstreffer Lammers
Het gaf Jong PSV zichtbaar moed. Bij tijd en wijlen combineerden de beloften alleraardigst en drukten ze de koploper terug op eigen helft. Kort voor rust volgde de beloning via Lammers die van dichtbij voor 2-1 tekende. Na rust zagen de ongeveer duizend toeschouwers die op het duel waren afgekomen, de bezoekers meer drukken in de jacht op de gelijkmaker. Lange tijd zonder tot echte kansen te komen overigens. Pas in de slotfase wankelde Jong PSV, maar ondanks een dot van een kans voor Seuntjens hield de ploeg stand.

Pasveer; Van Vlerken (, Van Bruggen, Koch, Carolina; Rigo (78/Verreth), Zinchenko (90/Alberto), Rosario; Paal (73/Rommens), Lammers, Bergwijn