Jong PSV verliest en ziet Fortuna naderen

Onder toeziend oog van Phillip Cocu heeft Jong PSV maandagavond met 0-1 verloren van Fortuna Sittard. In het Jan Louwers Stadion kwam het enige doelpunt van de wedstrijd op naam van Roel Janssen. Hij benutte na rust een strafschop.

Misser Bergwijn
Met onder meer Pasveer, Maher en basisdebutant Beto da Silva vanaf de aftrap op het veld was de eerste kans van de wedstrijd voor Van Vlerken. De back van Jong PSV trok in de zevende minuut mee naar voren, kapte zijn directe tegenstander uit, vond de ruimte voor een schot, maar tegelijkertijd ook de handen van doelman Kaya. Op het halfuur kreeg Jong PSV een tweede goede kans. Bergwijn mocht na een dribbel vrij uithalen in de zestien van Fortuna, deed dat echter zo wild dat hij de bal de tribune in schoot. Niet veel later voorkwam Pasveer een Limburgse voorsprong door Schroijen van dichtbij van scoren af te houden. Omdat het vizier van Lundqvist vervolgens niet op scherp stond, gingen beide ploegen zonder doelpunten rusten.

Luiz Beto da Silva stond voor het eerst in de basis, maar werd niet gevaarlijk tegen Fortuna Sittard | © Pics United Luiz Beto da Silva stond voor het eerst in de basis, maar werd niet gevaarlijk tegen Fortuna Sittard | © Pics United

Hands Koch
Na rust kwam daar snel verandering in, al was het niet Jong PSV dat op voorsprong kwam. Koch maakte na een kleine tien minuten in de tweede helft hands in het eigen strafschopgebied, waarna Janssen de toegekende penalty feilloos binnen schoot: 0-1. De beloftenploeg van Jansen had kort daarna op gelijke hoogte kunnen komen als Lundqvist het overzicht had bewaard en Bergwijn had aangespeeld. De Zweed besloot daarentegen om vanuit een moeilijke hoek voor eigen succes te gaan en vond niet meer dan het zijnet. Jong PSV wist daarna geen echt grote kansen meer te creƫren en ziet door de nederlaag Fortuna Sittard naderen op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nog een punt in het voordeel van de ploeg van Jansen.