Jong PSV delft onderspit in Groesbeek

Jong PSV is er vrijdagavond niet in geslaagd te winnen van Achilles’29. In Groesbeek ging de ploeg van trainer Pascal Jansen met 3-2 onderuit. Op sportpark De Heikant zorgden Sam Lammers en Andrija Lukovic voor de treffers van Jong PSV.

Basisplaats Maher, debuut Verreth
Bij Jong PSV stonden de namen van Maher en Verreth op het opstellingsformulier. Maher verzocht Cocu deze week om speeltijd bij de beloften, zodat hij fit kon blijven wanneer zich een kans in het eerste aan zou dienen. Cocu vond het verzoek van Maher positief, waarna trainer Jansen van Jong PSV besloot Maher vanaf de aftrap in zijn team op te nemen. Eerstejaars A-junior Verreth debuteerde op zijn beurt in de basis van de beloftenploeg. Beiden lieten zich voor rust enkele keren zien, maar konden niet voorkomen dat Jong PSV bij rust door doelpunten van Popalzay en Thoone tegen een 2-1 achterstand aankeek. Popalzay zette de thuisploeg binnen het kwartier op voorsprong door Van Vlerken te omspelen en daarna knap af te ronden, terwijl Thoone tien minuten voor rust van dichtbij trefzeker was.

Adam Maher maakte zijn opwachting op De Heikant, het sportpark van Achilles'29 | © Pics United Adam Maher maakte zijn opwachting op De Heikant, het sportpark van Achilles'29 | © Pics United

Fraaie treffer Lammers
Tussen beide treffers door zorgde Lammers, na een heel aardige dribbel van Maher, nog voor de 1-1. De spits mocht van buiten de zestien aanleggen en deed dat met dodelijke precisie Waar na rust een offensief van Jong PSV verwacht mocht worden, was het juist aan de overzijde raak. Verdediger Dingil dook in een gat en vond na een voorzet van Hendriks een leeg doel voor zich. Al glijdend promoveerde Dingil die bal tot doelpunt: 3-1. In aanvallend opzicht was Jong PSV daarna lange tijd onmachtig. De ploeg probeerde het wel, maar attent keeperswerk van Ter Wielen voorkwam grote kansen. Wel positief was de rentree van Laursen. De Deen viel tien minuten voor tijd in en maakte zo zijn eerste speelminuten sinds hij in de zomer een enkelblessure opliep. In de slotminuut bepaalde Lukovic de eindstand op 3-2.

Opstelling Jong PSV: Koopmans, Van Vlerken, Koch, De Wijs, Poulsen, Leemans, Verreth, Lukovic, Lammers, Maher, Boljevic