Jong PSV aast op eretitel in Groesbeek

Jong PSV aast op eretitel in Groesbeek
2 min

Jong PSV speelt vanavond op sportpark De Heikant zijn laatste officiële wedstrijd van het seizoen. Op het terrein waar de ploeg de afgelopen jaren steevast verloor van Achilles ‘29 wil afzwaaiend trainer Pascal Jansen afsluiten met een driepunter.

Prestige 
Voor Jong PSV staat er tegen Achilles ’29 vooral prestige op het spel. De beloften hebben na 37 duels de minste tegenstreffers (samen met kampioen VVV-Venlo 34) en Jansen is vastberaden die eretitel te behalen. Doelman Hidde Jurjus en verdediger Menno Koch moeten daar mede voor zorgen. Het duo sluit vanuit de A-selectie aan bij Jong PSV, dat verder de beschikking heeft over O19-talenten Justin Lonwijk, Joël Piroe en Armando Obispo. Gökhan Kardes ontbreekt wegens interlandverplichtingen met Jong Turkije.

Degradatie 
Voor Achilles ’29 staat er vanavond aanzienlijk meer op het spel. De ploeg uit Groesbeek moet winnen om nog een kans te houden op lijfsbehoud. Daarnaast is het afhankelijk van wat concurrent FC Dordrecht doet en de uitkomst van een rechtszaak tegen de KNVB. De voetbalbond wil de club straffen met puntenaftrek wegens financiële problemen. Achilles ’29 - Jong PSV is vanavond via flitsen te volgen op Twitter (@PSV). Na afloop vind je een wedstrijdverslag op de site.