Jeugduitslagen | PSV Academy verspreidt kwaliteiten over competitiewedstrjden en interlands

Jeugduitslagen | PSV Academy verspreidt kwaliteiten over competitiewedstrjden en interlands
2 min

In een weekend gedomineerd door interlandvoetbal, kwamen slechts drie elftallen uit PSV Academy in actie. Eerder in de week werden al verschillende duels afgewerkt op (inter)nationale velden, waaronder een aantal interlands met afgevaardigden van PSV Campus De Herdgang.

O14-2 FC Eindhoven - PSV
Uitslag:
0-1 winst.
Doelpuntenmaker(s):
Anouar El Maghnouji

O14-1 PSV - Sparta Rotterdam
Uitslag:
1-0 winst.
Doelpuntenmaker(s):
Souhel Kakè.

O15 PSV - AZ
Uitslag:
2-0 winst.
Doelpuntenmaker(s):
Jonas Colaes & Obama Appiah.

O16 AZ - PSV
Uitslag:
4-2 nederlaag.
Doelpuntenmaker(s):
Austyn Jones (2X).

Jeugdinternationals
Wessel Kuhn speelde met Oranje O18 een vierlandentoernooi op Spaanse bodem. Het eerste duel tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland ging met 0-1 verloren. Later in de week werd wél met 4-3 gewonnen van Tsjechië en daarbij scoorde de PSV Academy-speler eenmaal. De beslissing viel in de derde en laatste wedstrijd tegen Engeland O18. Door een 2-1 verliespartij keert de centrale verdediger zonder beker terug op PSV Campus De Herdgang.

Oranje O17
Jaden de Guzman, Benjamin Khaderi, Ayodele Thomas, Sami Bouhoudane, Joël van den Berg en Gino Verhulst kwamen allen in actie voor Oranje O17. Vier van hen kregen een basisplaats tegen Italië (0-2 nederlaag) en drie jongens uit dat rijtje stonden in de basis in het EK-kwalificatieduel tegen Finland (0-1 nederlaag). De leeftijdsgenoten van België staan dinsdagmiddag tegenover Oranje en dat duel geldt als afsluiting van de interlandperiode.

België
Nicolas Verkooijen en Samuel Gomez van Hoogen zegevierde met België O18 tegen Wales. Het stond 1-0 na negentig minuten voetballen. Renzo Tytens, uitkomend voor België O19, stond in de laatste linie tijdens de 2-0 zege op Litouwen. Bij de 0-2 nederlaag tegen Frankrijk kwam hij niet in actie voor zijn land. De vleugelverdediger maakt zich op voor een duel tegen Oranje, dat dinsdagavond gespeeld wordt.