Isimat gelooft in kampioenschap

Isimat gelooft in kampioenschap
3 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

‘We geloven in de titel’
Alle ogen waren dit weekend gericht op Ajax en Feyenoord, maar in de schaduw werkt PSV aan een eindsprint, constateert De Volkskrant. “Laat ons maar in alle luwte werken. Aan het einde van het seizoen zien we waar we staan,” zegt Nicolas Isimat-Mirin tegen de krant. En als het aan Isimat ligt, staat PSV aan het einde van het seizoen op de eerste plek. “Natuurlijk wel. We geloven in de titel, anders kunnen we er wel mee stoppen. En vorig jaar is het ook raar gelopen.” Lees het hele artikel van De Volkskrant op Blendle.

'Laat ons maar in alle luwte werken. Aan het einde van het seizoen zien we waar we staan'

PSV wéér na winterstop op dreef
Tegen Sparta Rotterdam blonken Jürgen Locadia en Jorrit Hendrix uit, twee spelers die het team volgend seizoen moeten kleuren, schrijft het Eindhovens Dagblad. Waar PSV voor de winterstop nog moest improviseren wegens een aantal blessures, heeft Phillip Cocu nu weer een luxeprobleem.

Iets dat vaker voorkomt bij PSV, merkt PSV-watcher Rik Elfrink op. Voor de winterstop kost de hogere belasting in verband met Europese wedstrijd PSV punten. Zonder het midweekse programma en een volledige fitte spelersgroep, presteert PSV significant beter. Lees het hele artikel op Blendle.

Locadia: geen zondagsschot
Jürgen Locadia stond voor het eerst sinds 28 augustus weer in de basis. Na maandenlang blessureleed is hij weer helemaal terug, en doet hij wat PSV zo miste toen hij er niet bij was: scoren. Zijn droge afstandsknal was niet zomaar een toevalstreffer. Zijn schot is waar hij vanaf de jeugd al om bekend staat.

“Ja, dit is heel bijzonder. Het is een speciaal talent dat Jürgen heeft", zegt Luc Nilis in de rust van Sparta - PSV tegen het Eindhovens Dagblad. Bovendien kan Locadia het met beide benen. “Ik heb hier echt jaren op getraind, al vanaf het moment dat ik in de D'tjes zat. Vandaag zie je dat het goed van pas komt,” vertelt Locadia. Lees het hele artikel met de aanvaller hier.

Pereiro wil verwachtingen waarmaken
Locadia speelde zaterdagavond in plaats van Gastón Pereiro. In het Eindhovens Dagblad van zaterdag gaf diezelfde Pereiro nog een interview. Hij wil de hoge verwachtingen heel graag waarmaken, maar weet dat het nog niet altijd lukt.

“Vanuit de jeugd ben ik het gewend om als een nummer 9 of dichtbij de nummer 9 te spelen. Het is dus logisch dat ik me in een systeem met twee spitsen goed thuisvoel. Bij PSV spelen we anders en neem ik ook de buitenkant gedeeltelijk voor mijn rekening, waarbij ik wel vrijheden heb om naar binnen te trekken.” Lees het hele interview met Pereiro hier op Blendle.