Inhaalrace PSV komt net te laat: 3-2

PSV is er niet in geslaagd de zege op Manchester United in de UEFA Champions League een vervolg te geven. In Moskou ging de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu na een 3-0 achterstand bij rust nipt met 3-2 onderuit tegen CSKA.

Vroege achterstand
PSV maakte in Arena Khimki voor rust geen moment aanspraak op een aansprekend resultaat. Daar waren de Moskovieten simpelweg te gevaarlijk voor. In het stadion waar PSV een jaar geleden ook al verloor, kwam CSKA zo al in de 8e minuut op voorsprong. Oud-VVV’er Ahmed Musa tikte een hoekschop van dichtbij achter Jeroen Zoet. Diezelfde Zoet was een klein kwartier later volledig kansloos op een kopbal van Seydou Doumbia. De Ivoriaan kopte in de 21e minuut buiten bereik van de doelman krachtig binnen en tekende zo voor de 2-0.

Strafschoppen
Die tweede treffer bracht PSV van slag. Een minuut later had het namelijk zomaar al 3-0 kunnen staan toen Doumbia ineens voor Zoet opdook. Ditmaal wipperde de aanvaller echter over in plaats van raak. De derde treffer kwam er desondanks toch nadat Tosic door Zoet ten val werd gebracht en de arbitrage voor een strafschop floot. Een buitenkansje dat door Doumbia werd verzilverd: 3-0. Een vierde tegentreffer voor rust bleef PSV bespaard ook al omdat Doumbia zijn tweede strafschop – verkregen na een overtreding van Arias – over schoot. PSV liet daar tegenover te weinig zien. Enkele schoten van afstand voor rust, daar was het eigenlijk wel mee gezegd.

CSKA Moskou kreeg voor rust twee strafschoppen, waarvan er één werd benut door Doumbia | © Pics United CSKA Moskou kreeg voor rust twee strafschoppen, waarvan er één werd benut door Doumbia | © Pics United

Goals Lestienne
Na rust kwam PSV een heel stuk sterker voor de dag. Zo waren er in het eerste kwartier na de pauze kansen te tellen van Maher (kopbal), Narsingh (schot gekeerd door Akinfeev) en Lestienne. Die laatste kans was doeltreffend. Een prima PSV-aanval kwam via Maher bij de vrijstaande Belg, die PSV daarmee op het uur op het scorebord zette. Acht minuten later draaide de wedstrijd verder om. Opnieuw was het Maher die Lestienne vond, waarna de Belg verwoestend PSV’s tweede binnenschoot: 3-2. De inhaalrace kwam echter tot stilstand na een tweede gele kaart van Arias. De verdediger moest in de 80e minuut vertrekken nadat hij Musa ten val had gebracht en daarvoor dus rood kreeg. Invaller Pereiro was in de slotfase nog dichtbij, maar zijn inzet werd net verijdeld. Door de twee uitdoelpunten en de zege van Manchester United op VfL Wolfsburg blijft PSV wel lijstaanvoerder in de groep.