‘Ik voel me een completere speler’

‘Ik voel me een completere speler’
2 min

Bij PSV TV drukte de goedlachse Nicolas Isimat maandag meteen zijn stempel op de uitzending. Op het moment dat presentator Jeroen Toet wilde beginnen nam de verdediger de presentatie in drie verschillende talen over en dat leidde tot hilarische beelden. ‘’Laten we maar beginnen’’, zei de Fransman lachend in de uitzending die vooral ging over zijn ontwikkeling als voetballer.

Sterke ontwikkeling
In 2015 verruilde Isimat AS Monaco definitief voor PSV. Het seizoen daarvoor speelde hij al op huurbasis voor de club. Isimat heeft in de tussentijd flinke stappen gezet en is bijna niet meer weg te denken uit het elftal van hoofdcoach Phillip Cocu. ‘’Ik voel me een completere speler dan toen ik hier aan kwam”, aldus Isimat. “Ik voel dat ik beter ben geworden dankzij de staf en Cocu in het bijzonder.  Ze hebben me erg goed geholpen en daar ben ik ze dankbaar voor. Hier wordt meer aanvallend voetbal gespeeld en ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. In Frankrijk was ik technisch ook al goed, maar ik durfde geen risico te nemen. Hier mag dat wel’’, vervolgde Isimat.

Agressiviteit
Bij het terugzien van een aantal fragmenten van de mandekker in de voorgaande wedstrijden van PSV verbaasde hij zichzelf bovendien: ‘’Woow, agressiviteit’’, lachte Isimat. ‘’Het mag niet, maar hier speel ik heel erg hard. Ik doe er alles aan en ik doe precies wat de trainer van me vraagt. Het is leuk om te zien, want ik zie dat ik goed bezig ben. Ik ga er hard en scherp in. Zo help ik mijn ploeggenoten en dat is waarom ik hier speel’’, aldus Isimat.

https://twitter.com/PSV/status/978293001020571653