Hoe vergaat het de PSV-huurlingen?

Hoe vergaat het de PSV-huurlingen?
5 min

Dit seizoen speelt een zevental PSV’ers op huurbasis voor een andere club. We werpen een blik op hun eerste seizoenshelft om te kijken hoe het met ze gaat.

Armando Obispo
Armando Obispo is nog actief in de Eredivisie. Hij maakte een overstap op huurbasis naar Vitesse. Daar is hij inmiddels onbetwist basisspeler en heeft hij dit seizoen nog vrijwel geen minuut gemist. De verdediger vormt achterin meestal een duo met Danilo Doekhi. Obispo maakt een stabiele indruk bij de Arnhemse ploeg en doet veel ervaring op op het hoogste niveau van Nederland. Hij kwam eerder dit seizoen in actie tegen PSV in het Philips Stadion, maar zijn weerzien met zijn ploeggenoten liep uit op een persoonlijke teleurstelling, aangezien PSV met 5-0 wist te winnen.

Mauro Júnior
Ook Mauro Júnior speelt in de Eredivisie. De middenvelder is een vaste waarde en een van de uitblinkers bij Heracles Almelo. De ploeg staat op de negende plaats in de Eredivisie. De Braziliaan is zijn club van grote waarde. Met zes goals en twee assists is hij na spits Cyriel Dessers de meest waardevolle speler bij zijn club. Ook hij kwam oog in oog met PSV, in de derde speelronde van het seizoen. De Eindhovenaren kwamen op bezoek in Almelo en wonnen uiteindelijk met 0-2. Mauro begon met een basisplaats en speelde tachtig minuten mee.

Maximiliano Romero
De Argentijn Maximiliano Romero is afgelopen zomer teruggegaan naar zijn thuisland om daar op huurbasis voor zijn oude club Velez Sarsfield te spelen. In zijn eerste wedstrijden had hij een vaste basisplaats. Met goals en assists wist hij het verschil te maken maar in de laatste paar wedstrijden is het rendement ietwat verminderd. Hij is blijven hangen op twee doelpunten en drie assists en geen onbetwiste basisspeler meer. Wel zit zijn club in een stijgende lijn. De laatste drie seizoenen eindigde de ploeg op respectievelijk de negentiende, veertiende en zesde plaats. Op dit moment staat de club op de vierde plek in de Argentijnse competitie.

Dante Rigo
Bij Sparta Rotterdam spelen twee PSV’ers. Een daarvan is Dante Rigo. De Belgische middenvelder beleeft een prima seizoen met zijn club. Op dit moment staat Sparta op de elfde plaats in de Eredivisie. Een onbetwiste basisspeler is Rigo nog niet, in zijn negen wedstrijden voor de club begon hij vier keer in de basis. In de twee bekerduels van de Spartanen begon Rigo beide keren in het basiselftal. Bij het weerzien met PSV op Het Kasteel in Rotterdam kwam Rigo kort in actie. In de laatste minuten van de wedstrijd kwam hij binnen de lijnen. Het werd uiteindelijk 2-2. In een oefenwedstrijd tegen NEC in november wist de middenvelder te scoren uit een directe vrije trap.

Joël Piroe
Spits Joël Piroe begon zijn seizoen bij Jong PSV. Daar wist hij een keer te scoren en drie assists te maken in twee wedstrijden. Daarna ging ook hij voor een huurperiode bij Sparta Rotterdam en werd daar herenigd met Dante Rigo. Een basisplaats heeft hij echter nog niet bemachtigd. Hij moet vooral genoegen nemen met invalbeurten. In oefenwedstrijden is Piroe wel al aan scoren toegekomen. Tijdens een besloten oefenduel tegen N.E.C. scoorde Piroe de openingstreffer na een fraaie pirouette.

Derrick Luckassen
Anderlecht maakt dit seizoen gebruik van de diensten van Derrick Luckassen. De verdediger speelde nog voor PSV tijdens het duel voor de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, maar vertrok daarna naar Brussel. De Belgische recordkampioen gaat op dit moment door een moeilijk seizoen en staat op de tiende plaats. Na zijn komst begon hij twee wedstrijden op de bank, maar daarna wist hij een basisplaats te bemachtigen die hij nog steeds vast weet te houden. Luckassen is doorgaans een centrale verdediger, maar steeds vaker speelt hij bij de Belgen als links- of rechtsback. Elke positie bij de achterste vier heeft hij inmiddels een keer bekleed.

Hidde Jurjus
Onder de lat bij De Graafschap is Hidde Jurjus een vaste waarde. In 2015 nam PSV de doelman over van de Achterhoekers. Vervolgens speelde hij op huurbasis bij Roda JC Kerkrade en tweemaal bij De Graafschap. Op dit moment staat hij op de derde plaats met zijn ploeg, die er alles aan doet om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. De doelman heeft dit seizoen zelfs een assist op zijn naam staan, nadat hij een lange bal speelde op Mohamed Hamdaoui die vervolgens scoorde.