'Hendrix belichaamt dilemma van PSV'

'Hendrix belichaamt dilemma van PSV'
3 min

Met welke media hebben de PSV'ers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers. Op maandag en donderdag lees je alles over de club in PSV in the Picture.

Grootste mysterie aller tijden
Het Eindhovens Dagblad kijkt terug op ‘het grootste mysterie aller tijden in het Philips Stadion’, het 6-1 verlies van PSV tegen FC Wageningen op 21 december 1977. De Wageningse helden van toen kijken dertig jaar later terug naar de overwinning. “Het grote PSV met de vedettes Van Beveren, Van der Kuijlen en de gebroeders Van de Kerkhof dat verloor met 1-6 in een seizoen dat het kampioen werd en de UEFA Cup pakte. Tegen het nietige FC Wageningen, dat seizoen een bescheiden club in de eerste divisie, dat boven zichzelf en de Wageningse Berg uitsteeg”, schrijft het ED.  Jan Menting (64), maker van drie doelpunten die dag: “We hadden van tevoren afgesproken om het onder de 5-0 te houden. In de rust was het 0-4 voor ons en kakelde iedereen door elkaar en dacht iedereen dat PSV nog wel met 5-4 zou winnen.” Later dit jaar komen ze samen in het Philips Stadion. Lees het hele artikel op Blendle.

‘Hendrix belichaamt dilemma PSV’
In een analyse buigt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad over het dilemma van PSV. “De club wil graag kampioen worden met spelers uit de eigen jeugdopleiding, maar het doel heiligt altijd de middelen”, schrijft hij. Jorrit Hendrix belichaamt de keuze waar PSV zo vaak voor staat. “Zolang de club blijft winnen, malen weinigen daarom, maar voor Hendrix zelf is de situatie zuur.” Het artikel is te lezen op de website van het ED.

E-Divisie van start
De E-Divisie is deze week gestart. PSV-eSporter Romal Abdi verloor zijn duels tegen Excelsior en Heracles Almelo, maar won van sc Heerenveen. De wedstrijden zijn hier terug te kijken. Het is nog niet voor iedereen duidelijk wat de E-Divisie nou precies inhoudt, zo merkte de NRC op. De krant stelde vier vragen over de virtuele variant van de Eredivisie. De antwoorden lees je hier.  

‘Jonge Braziliaan naar PSV’
Volgens het Eindhovens Dagblad is Eindhoven vanaf de zomer een Braziliaanse inwoner rijker. De zeventienjarige Mauro Jaqueson Junior Ferreira Dos Santos, kortweg Mauro Junior, kwam in 2013 al voor het eerst naar PSV voor een snuffelstage. Mauro Junior was ook actief voor PSV op de Otten Cup van vorig jaar. “Tijdens zijn stages in Nederland maakte hij steeds een geïnspireerde indruk en is hij al deels gewend geraakt aan bijvoorbeeld de voetbalcultuur, het klimaat en de gebruiken in ons land”, schrijft het ED, dat hier op Blendle te lezen is.

‘PSV heeft makkelijker programma’
Omroep Brabant legt in dit artikel de resterende duels van de titelkandidaten in de Eredivisie naast elkaar. Het programma spreekt in ieder geval in het voordeel van PSV, stelt Omroep Brabant. “De ploeg van trainer Phillip Cocu heeft nog zeven tegenstanders uit het rechterrijtje, één meer dan Feyenoord en Ajax. De Eindhovenaren spelen daarnaast net als Ajax zeven thuiswedstrijden, Feyenoord speelt nog zes keer in eigen huis.”