Gudmundsson op schot bij Jong IJsland

Voor Jeroen Zoet, Marco van Ginkel en Jürgen Locadia begint de interlandperiode zaterdag met de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland pas echt. Veel andere PSV’ers kwamen afgelopen dagen wel al in actie voor hun land. Een overzicht.

WK-kans Colombia en Arias slinkt iets
Het Colombia van Santiago Arias bewees zichzelf een slechte dienst met de 2-1 thuisnederlaag tegen Paraguay. Arias speelde de hele wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg naar de vierde plek in de WK-kwalificatiegroep zakte. Staat Colombia daar na de wedstrijd van dinsdag nog steeds dan mogen de ‘Cafeteros’ zich opmaken voor het WK in Rusland.

Geen minuten voor Pereiro
Uruguay staat er met de tweede plaats wat beter voor dan Colombia, maar ook zij zijn nog niet zeker van deelname aan het WK. De Uruguayanen speelden met 0-0 gelijk tegen Venezuela. Gastón Pereiro speelde niet en wacht nog op zijn debuut.

Gudmundsson goudhaantje van Jong IJsland
Albert Gudmundsson was dé grote man aan IJslandse zijde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije O21. IJsland O21 won de uitwedstrijd met 2-0 en Gudmundsson maakte beide doelpunten. De overwinning is de eerste IJslandse zege in deze kwalificatiereeks. De jonge middenvelder heeft zijn debuut voor het A-ploeg van IJsland ook al gemaakt.

Oranje O20 verliest met Paal van Duitsers
Oranje O20 verloor woensdag de vriendschappelijke interland tegen Duitsland met 1-0. Kenneth Paal maakte de negentig minuten vol, Jurich Carolina bleef op de bank. Aanstaande maandag speelt het elftal van bondscoach Dwight Lodeweges een oefenduel in en tegen Polen.

60 minuten voor Laursen
Nikolai Laursen ging met Denemarken O20 op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Scandinavische buurman Zweden. De Zweden wonnen de wedstrijd met 3-2. Laursen stond in de basisopstelling, maar werd in de zestigste minuut naar de kant gehaald. Zaterdag hebben de Denen kans op revanche.

Groot aandeel PSV’ers in zege Oranje O19
Oranje O19 won in ’s-Gravenzande met 3-0 van voetbaldwerg Malta. PSV levert maar liefst zeven spelers aan bondscoach Maarten Stekelenburg en is daarmee, net als bij het ‘grote’ en Jong Oranje, hofleverancier. Joël Piroe zette met een benutte strafschop de eindstand op het bord. Mike van den Meulenhof, Armando Obispo en Piroe speelden de hele wedstrijd. Donyell Malen werd in de 67ste minuut vervangen door mede-PSV’er Zakaria Aboukhlal. Op datzelfde moment maakte ook Justin Lonwijk zijn opwachting. Jordan Teze was de enige PSV’er die geen speeltijd kreeg. Zaterdag speelt Oranje de volgende wedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Hongarije.

Doelpuntloos gelijkspel Oranje O18
Tijn Daverveld en Andrew Mendonca wisten met Oranje O18 niet te winnen van Oostenrijk. Het oefenduel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Daverveld kwam in 52e minuut in het veld, Mendonca bleef op de bank.

Matuta op de bank bij België O16
Emanuel Matuta La Nkenda Nosa zag België O16 in Genk met 1-0 verliezen van Duitsland O16. De speler van PSV O16 kreeg geen speelminuten van de Belgische bondscoach.