Gelijkspel voor Jong PSV tegen Achilles’29

Jong PSV heeft op vrijdagavond een punt overgehouden aan het treffen met Achilles’29. De ingevallen Paal scoorde de gelijkmaker, nadat Penterman de bezoekers op voorsprong had gebracht via een strafschop.

1e helft: weinig hoogtepunten aan beide kanten
Jong PSV trad op vrijdagavond aan op sportcomplex De Herdgang tegen Achilles’29. De eerste helft leverde aan beide kanten weinig spektakel op. De bezoekers uit Groesbeek kregen de eerste kans van de wedstrijd. Penterman kon de bal vrij intikken, maar hij verslikte zich in de voorzet. Namens Jong PSV was Sanoh dichtbij de openingstreffer. Zijn schot ging net naast het doel van Ter Wielen. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waardoor weinig kansen werden gecreëerd. Toch waren de beste kansen in de slotfase van het eerste bedrijf voor de bezoekers. Boogers kreeg tot tweemaal toe de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Eenmaal kon hij bijna profiteren van een te korte terugspeelbal en vlak daarna schoot hij een bal van randje zestien over het doel van Van Osch.

© Pics United

Paal redt punt
De tweede helft leverde meer spektakel op dan de eerste vijfenveertig minuten. Duarte stuurde Sanoh weg, maar zijn schot was te zacht om Ter Wielen te verschalken. Vlak daarna kwamen de bezoekers op voorsprong. Penterman benutte een strafschop: 0-1. Jong PSV zocht daarna de aanval en kreeg meerdere kansen via Lukovic. Hij vond telkens de doelman op zijn weg. Toch kwam Jong PSV verdiend op gelijke hoogte. De ingevallen Paal werd weggestuurd en hij schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-1. Beide ploegen kregen nog kansen op de drie punten, maar gingen slordig om met de mogelijkheden. En zo deelden Jong PSV en Achilles’29 na 90 minuten de punten.