Gelijkspel in eigen huis moet incident blijken

Van de laatste zes ontmoetingen met FC Twente, won PSV er slechts eentje niet. Dat was dit seizoen, toen PSV in eigen huis niet verder kwam dan 1-1. Een herhaling van die uitslag kan PSV niet gebruiken in de strijd om de tweede plek.

Verrassing in Philips Stadion
Eerder dit seizoen stond het ruim vijftig minuten 0-0, totdat Twente-topscorer Enes Ünal na een pass door het centrum opeens voor Remko Pasveer opdook. Hij zorgde voor de verrassende 0-1. Tien minuten later scoorde Héctor Moreno de gelijkmaker voor PSV. Daar bleef het bij.

Drie op rij?
Hoewel PSV het in de laatste thuiswedstrijd moeilijk had tegen Twente, kende de ploeg van coach Phillip Cocu de afgelopen twee seizoenen juist weinig problemen in de Grolsch Veste. In het seizoen 2014-2015 eindigde het 0-5, het seizoen daarop in 1-3. In die laatste overwinning scoorden drie PSV’ers die er nu weer bij zijn: Luuk de Jong, Jürgen Locadia en Gastón Pereiro. De maker van het Twentse doelpunt, Hakim Ziyech, is er nu niet meer bij.

Gastón Pereiro schoot PSV vorig seizoen in veilige haven Gastón Pereiro schoot PSV vorig seizoen in veilige haven

PSV scoort het meest
Mocht PSV vanavond weer winnen, is dat de derde uitoverwinning op Twente op rij. Dat kwam slechts twee keer eerder voor. Van 1990 tot 1992 en van 1986 tot 1987. In de 50 keer dat de twee ploegen elkaar in Enschede troffen, won Twente 14 keer, eindigde het 19 keer gelijk en won PSV 17 keer. Alleen Ajax (22 keer) won vaker op bezoek bij Twente dan PSV. Wel scoorde PSV vaker dan Ajax in die wedstrijden, 78 tegen 77.