Fortuna Sittard - Jong PSV blijft doelpuntloos

Fortuna Sittard - Jong PSV blijft doelpuntloos
2 min

Jong PSV is de vierde periode begonnen met een doelpuntloos gelijkspel. Op het moeilijk bespeelbare veld in Sittard leverden de paar kansen die de wedstrijd telde geen goals op.

Weinig hoogtepunten 
In een eerste helft zonder al te veel hoogtepunten kon geen van beide ploegen een stempel op het wedstrijdbeeld drukken. Fortuna Sittard en Jong PSV probeerden het wel, maar leden te veel en te vaak onnodig balverlies om gevaarlijk te worden. Van de 22 spelers op het veld kwamen enkel Dante Rigo en Kenneth Paal in de eerste helft tot enig doelgevaar. Het schot van de Belg ging echter naast, terwijl Paals schot te zacht was om doelman Miguel Santos van de thuisploeg in de korte hoek te verrassen.

Dante Rigo was met een poging uit de tweede lijn in de eerste helft gevaarlijk namens Jong PSV Dante Rigo was met een poging uit de tweede lijn in de eerste helft gevaarlijk namens Jong PSV

Paal nog dichtbij
Dat er bij rust daarom geen treffers op het scorebord terug te vinden waren, was dan ook niet heel verwonderlijk. De openingsfase van de tweede helft bracht meer opwinding. Met name dankzij Fortuna dat een aantal maal gevaarlijk opdook voor Yanick van Osch. De doelman bleek ondanks het weinige gevaar in de eerste 45 minuten echter telkens bij de les en voorkwam zo een achterstand voor Jong PSV. De beloftenploeg van Pascal Jansen kwam pas in de slotfase weer tot een kans. Invaller Joël Piroe speelde Kenneth Paal knap vrij, maar laatstgenoemde plaatste de bal net naast het doel. Door het gelijkspel lijdt Jong PSV het eerste puntenverlies sinds de uitwedstrijd tegen FC Emmen op 27 januari van dit jaar.

Opstelling Jong PSV
Van Osch; Van Vlerken, Van Bruggen, Alberto, Carolina; Rigo, Rosario (60/Duarte), Rommens (75/Abels); Gudmundsson, Lammers (60/Piroe), Paal