FC Zenit wint in Eindhoven: 0-1

PSV heeft de eerste wedstrijd tegen FC Zenit thuis met 0-1 verloren. Hulk scoorde uit een van de weinige kansen in de tweede helft.

Wel kansen, maar geen goals
In de eerste minuten tastten beide teams af en waren de mogelijkheden schaars. PSV kreeg de eerste kans om de score te openen. Uit een corner van Jetro Willems kopte Nicolas Isimat goed op doel, maar hij zag zijn inzet worden gekeerd door doelman Lodygin van Zenit. Die haalde opgelucht adem toen Willems even later naast volleerde na een prachtig lobje van Andrés Guardado over de verdediging. Zenit nam het initiatief over en Jeroen Zoet moest redding brengen op een schot van Shatov en een kopbal van Rondón. Ook bokste hij een keiharde vrije trap van Hulk weg. Uit de daaropvolgende counter ging Memphis samen met Luciano Narsingh op het doel van Zenit af, maar Memphis legde de bal net niet goed af, waardoor de stand voor rust nog op 0-0 bleef steken.

Jetro Willems probeert het met een volley maar mist het doel net | © Pics United Jetro Willems probeert het met een volley maar mist het doel net | © Pics United

Hulk slaat toe
Al snel na rust werd Hulk gevaarlijk. De sterke Braziliaan probeerde het met een hard en laag schot in de korte hoek, maar Zoet verwerkte zijn inzet tot een hoekschop. Tien minuten later zorgde Hulk dan toch voor de openingstreffer. Na balverlies op het middenveld stuurde Witsel Danny de diepte in. Die bewaarde het overzicht en passte de bal naar de vrijstaande Hulk: 0-1. PSV kreeg tien minuten voor tijd nog een grote kans op de 1-1. Willems gaf een prachtige pass op Memphis, die hem in tegengestelde richting kopte naar invaller Jürgen Locadia. Die miste echter de bal en raakte de keeper, waarna de scheidsrechter floot voor een overtreding. In de slotfase zette de ploeg van PSV nog even aan, maar tot de nodige gelijkmaker leidde dat niet meer. Over een week is de return in Rusland (18.00 uur), PSV moet dus nog vol aan de bak om de achtste finales van de Europa League te bereiken.

Door de treffer van Hulk keren de Russen met winst terug naar huis | © Pics United Door de treffer van Hulk keren de Russen met winst terug naar huis | © Pics United