FC Zenit schakelt PSV uit: 3-0

Door een 3-0 nederlaag bij FC Zenit ligt PSV uit de UEFA Europa League. PSV kreeg toen het 2-0 stond nog een strafschop, maar keeper Lodygin keerde het schot van Luuk de Jong.

Afgekeurde goal De Jong
PSV had in het Philips Stadion met 0-1 verloren en moest daarom op zoek naar doelpunten in Sint-Petersburg. Het was Zenit dat in de openingsfase echter de kansen creëerde. Jeroen Zoet moest aan de bak bij schoten van Rondón en Hulk, maar wist beide schoten klemvast te pakken. Na twintig minuten dacht PSV het verlies in eigen huis te hebben weggewerkt toen Luuk de Jong raak kopte uit een corner. Scheidsrechter Çakir keurde de treffer af omdat de hoekschop over de achterlijn was geweest. Zeven minuten later werd Zoet dan toch gepasseerd. Danny werd op rechts vrijgespeeld en passte de bal naar Rondón, die de 1-0 simpel kon binnen schuiven. PSV mocht vlak daarna blij zijn dat het niet 2-0 werd, Garay schoot uit een corner van dichtbij over en uit een volgende kans kregen meerdere spelers van Zenit de bal niet in het net. Vlak voor rust probeerde Memphis het nog met een schot van buiten het strafschopgebied, maar net als bij zijn poging eerder in de wedstrijd eindigde de bal in de handen van keeper Lodygin. Voor PSV pakten Brenet, Guardado en Wijnaldum geel.

Met deze elf begon PSV aan het uitduel met FC Zenit | © Pics United Met deze elf begon PSV aan het uitduel met FC Zenit | © Pics United

Hulk en Rondón breiden score uit
Direct na rust boorde Hulk alle hoop bij PSV op een overwinning de grond in. Hij dribbelde vanaf links richting het strafschopgebied en knalde de bal hard in de rechter bovenhoek: 2-0. PSV kreeg tien minuten later dé kans om ook een goal te maken. Hands van Garay leverde de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu een penalty op, maar De Jong zag zijn inzet worden gekeerd door doelman Lodygin. Zijn collega aan de andere kant moest in minuut 67 de derde treffer incasseren. Zoet keerde een poging van Hulk, maar bij de rebound was Rondón attent toen de bal voor zijn voeten kwam te liggen: 3-0. In het vervolg kreeg Zenit nog kansen op meer, maar een grotere nederlaag bleef PSV bespaard.

PSV kreeg wel degelijk kansen, maar de bal wilde er niet in | © Pics United PSV kreeg wel degelijk kansen, maar de bal wilde er niet in | © Pics United