FC Rostov, het mysterie van groep D

FC Rostov, het mysterie van groep D
2 min

Als PSV woensdagavond het veld op stapt in Rostov aan de Don, komen de spelers een heel ander team tegen dan pakweg Atlético Madrid of FC Bayern München. Bij de andere twee deelnemers in de groep is elk van de elf spelers een wereldster. Bij FC Rostov staat een elftal zo goed als onbekenden aan de aftrap.

Grote onbekende
Terentjev, Dhzanaev, Mevlja, Gatcan. Het zijn niet direct de meest bekende voetballers van de wereld, maar ze hebben wel Ajax met ruime cijfers verslagen in de laatste voorronde van de UEFA Champions League. FC Rostov is een ploeg die onder meer over de flanken zijn aanvallen opbouwt. Vooral Timofei Kalashev is daarin een belangrijke spil. De rechtsback bestrijkt eigenlijk de hele rechterflank en zijn voorzetten vallen vaak precies waar ze moeten vallen. Kalashev pompt de bal de zestien meter in en vanaf daar moeten de grote sterke mannen knokken tot de bal achter de doelman belandt.

5-3-2?
Serdar Azmoun is een kopsterke, technisch begaafde spits die de voorzetten moet promoveren tot doelpunten. Vorig jaar werd hij clubtopscorer met negen goals. Vaak wordt hij daarbij ondersteund door de oersterke en boomlange middenvelder Aleksandar Yerokhin. Het is een tactiek die aansluit bij de talenten van spelers en een tactiek die past bij het 5-3-2 systeem dat de Russen gebruikten tegen Ajax en FC Bayern München. Bovendien is het een tactiek waar Ajax zich geen raad mee wist.

Mijlpalen
Het wordt de allereerste thuiswedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League ooit in Rostov aan de Don. De fanatieke supporters van FC Rostov zien hun spelers al als helden omdat zij erin geslaagd zijn om de groepsfase te bereiken. Na een fantastisch seizoen 2015-2016 en succesvolle voorrondes wil Rostov nu stralen op het hoogste podium. Het eerste Rostov-doelpunt ooit in de Champions League is tegen FC Bayern München nog niet gemaakt en het eerste punt is ook nog niet behaald. De spelers van FC Rostov zullen erop gebrand zijn die twee mijlpalen te bereiken voor eigen publiek, tegen PSV.