FC Emmen te sterk voor Jong PSV

Jong PSV heeft vrijdagavond voor de derde keer op rij verloren in de Jupiler League. In de JENS Vesting in Emmen was FC Emmen met 3-1 te sterk.

Achterstand ondanks fraaie goal Lammers
Met een flink gewijzigd elftal ten opzichte van een week eerder tegen Jong AZ ging de ploeg van Haar op jacht naar de eerste overwinning sinds 8 september. Lammers, die vrijdagavond overkwam van het eerste elftal, kreeg al na een aantal minuten een goede kans op de openingstreffer. De spits schoot net naast. Vijf minuten later was het wel raak aan de andere kant: Bannink schoot de thuisploeg in de elfde minuut op een 1-0 voorsprong. Lang kon FC Emmen niet genieten van de voorsprong: na een ruim kwartier schoot Lammers Jong PSV alweer op gelijke hoogte. Vooral de assist van Verreth is noemenswaardig: de buitenspeler legde de bal met een fraai hakje terug op Lammers. Na een klein halfuur kwamen de Emmenaren opnieuw op voorsprong. Dit keer was het Peters die scoorde. Jong PSV ging met een 2-1 achterstand de kleedkamer in.

Lammers speelde vrijdagavond een ruim uur mee Lammers speelde vrijdagavond een ruim uur mee

Van Osch voorkomt grotere uitslag
Ook in de tweede helft gebeurde er veel in de JENS Vesting. Het eerste gevaar na rust kwam van de voet van Haydary. Van Osch redde zijn schot op prachtige wijze en voorkwam zo de 3-1. Vlak daarna moest de doelman opnieuw in actie komen en hield hij Jong PSV in de wedstrijd. Na een ruim uur spelen kwam de ploeg van Haar goed weg. FC Emmen-spits Bannink schoot rakelings voorlangs. Enkele minuten later dribbelde Duarte een aantal spelers voorbij en schoot hij gevaarlijk op doel. Zo golfde het spel op en neer in Emmen. Een kwartier voor tijd besliste Haydary de wedstrijd. De aanvaller liep alleen op Van Osch af en rondde knap af. Zo verliest Jong PSV de derde wedstrijd in de Jupiler League op rij.

Van Osch; Van Vlerken, Abels, Carolina, Ritzmaier; Rommens, Laursen, Duarte (72/Bannani); Lammers (62/Daneels), Verreth (79/Konings), Malen