FC Bayern München: pure wereldklasse

FC Bayern München: pure wereldklasse
2 min

Eigenlijk is het overbodig om FC Bayern München te introduceren. Wie hoopt op een succesvolle groepsfase van PSV, zal teleurstellend hebben gereageerd toen de Duitsers uit de koker kwamen tijdens de loting. Jaar na jaar is Bayern immers één van de grote pretendenten voor Champions Leaguewinst en dat doel is ook dit jaar gesteld.

Supersterren
Bayern München kan een elftal vol supersterren opstellen. Afgelopen weekend trapten de Münchner af met Manuel Neuer, Mats Hummels, Jerôme Boateng, David Alaba, Philipp Lahm, Thiago Alcantara, Joshua Kimmich, Xabi Alonso, Arjen Robben, Thomas Müller en Kingsley Coman. Bijna allemaal zouden ze op hun eigen positie worden genomineerd voor de fictieve prijs ‘Beste van de Wereld’. Kimmich en Coman zijn misschien zo ver nog niet, maar zouden goede kanshebbers zijn in de categorie ‘Grootste Talent ter Wereld’. En dan stonden Franck Ribéry, Renato Sanches, Arturo Vidal en Robert Lewandowski om verschillende redenen nog niet eens in de basiself van coach Carlo Ancelotti.

Kwakkelende aanloop
Op papier is Bayern München favoriet voor het treffen met PSV. Maar in de praktijk moet aangetekend worden dat Bayern in een vormdipje lijkt te zitten. Puntverlies tegen 1. FC Köln en Atlético Madrid en afgelopen weekend nog tegen Eintracht Frankfurt maken dat de Beierse club weleens met meer zelfvertrouwen heeft toegeleefd naar een wedstrijd. Müller, normaal gesproken een garantie voor doelpunten, staat al negen weken op rij droog. En hoewel Robben en Holger Badstuber na lang blessureleed weer terug zijn in de selectie, viel Ribéry geblesseerd weg en is Vidal ook nog een vraagteken. En dus zijn er misschien toch kansen op een stunt in de Allianz Arena.