Drie PSV’ers met Oranje naar EK

Drie PSV’ers met Oranje naar EK
2 min
PSV1

Denzel Dumfries, Donyell Malen en Cody Gakpo gaan met het Nederlands elftal naar het Europees kampioenschap. Bondscoach Frank de Boer heeft het drietal opgenomen in zijn definitieve selectie, meldt de KNVB.

Primeur
Voor Gakpo is dat een primeur. De aanvaller van PSV werd nog niet eerder opgeroepen voor het nationale team van Nederland. Gakpo is tevens de eerste Eindhovenaar sinds Otman Bakkal die bij de selectie van Oranje zit.

Programma
Het Nederlands elftal speelt voor het eerst sinds zeven jaar weer op een groot eindtoernooi. Door de uitbraak van het Coronavirus en de maatregelen die volgden werd het EK met een jaar uitgesteld. Voor Oranje begint het EK op 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne (aftrap 21.00 uur). Daarna wachten nog groepsduels met Oostenrijk (17 juni, 21.00 uur) en Noord-Macedonië (21 juni, 18.00 uur). De eerste twee landen van elke groep en de beste vier nummers drie kwalificeren zich voor de achtste finale. Oranje speelt al zijn groepsduels in de Johan Cruijff Arena.

In de aanloop naar het EK oefent Nederland nog tegen Schotland (woensdag 2 juni) en Georgië (zondag 6 juni).

Mvogo en Sadilek ook naar EK
Yvon Mvogo mag ook hopen op minuten tijdens het aankomende EK. De doelman van PSV is opgenomen in de definitieve selectie van Zwitserland. Philipp Max viel af voor de nationale selectie van Duitsland, terwijl PSV-huurlijk Michal Sadílek is opgeroepen voor het Tsjechische nationale team.