Doelpuntloos gelijkspel bij rentree Lestienne

Jong PSV heeft op sportcomplex De Herdgang met 0-0 gelijk gespeeld tegen FC Emmen. Vleugelaanvaller Maxime Lestienne maakte zijn rentree en speelde de volle 90 minuten mee.

Rentree Lestienne
Met Maxime Lestienne in de basis wilde Jong PSV zich herpakken van de nederlaag tegen Sparta Rotterdam van afgelopen maandag. In de eerste helft ging het spel op en neer. De eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Emmen: na dertien minuten spelen kreeg ten Voorde de kans om Jong PSV op achterstand te zetten. Hij schoot rakelings over waardoor de stand gelijk bleef. Slechts een minuut later kreeg Jong PSV de kans om op voorsprong te komen, Gudmundsson schoot met een verraderlijk schot net naast. Ondanks het overwicht van Jong PSV in de eerste helft waren de volgende kansen weer voor FC Emmen, wat typerend was voor het eerste deel van de wedstrijd. Ten Voorde verzuimde echter tweemaal om te scoren. Lestienne en Bergwijn konden elkaar goed vinden met een aantal uitstekende een-tweetjes. De goede eindpass ontbrak waardoor grote kansen uitbleven. Ruststand: 0-0.

Slordig in de eindpass
Het eerst gevaar in de tweede helft kwam, net als in de eerste helft, van de ploeg uit Emmen. Van Osch redde echter knap op de inzet van Gyasi, die fraai weg werd gestuurd door ten Voorde. Na die kans nam Jong PSV het initiatief over en ging het op jacht naar de eerste treffer. Jong PSV werd mede dankzij een goed spelende Lestienne een aantal keer gevaarlijk. Keer op keer was de ploeg uit Eindhoven slordig in de eindpass waardoor Jong PSV niet tot scoren kwam. In de slotminuten van de wedstrijd mocht Beto da Silva nog proberen om Jong PSV naar de overwinning te schieten. Dat gebeurde niet meer waardoor Jong PSV en FC Emmen doelpuntloos gelijk spelen. Maxime Lestienne speelde de volle 90 minuten mee in het elftal van Pascal Jansen.