Doelman Hidde Jurjus vertrekt

Doelman Hidde Jurjus vertrekt
1 min
PSV1

PSV heeft met KFC Uerdingen overeenstemming bereikt over een overgang van Hidde Jurjus naar Duitsland. De 26-jarige doelman uit Lichtenvoorde keerde eerder dit kalenderjaar terug van De Graafschap, waaraan hij was verhuurd.

Huurperiodes    
Hidde Jurjus kwam bij PSV officieel alleen in actie voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. De club nam de doelman in de zomer van 2016 over van De Graafschap, waar hij zich een beloftevolle keeper toonde. Bij PSV werd hij wel bij de eerste selectie gevoegd, maar van een doorbraak in het eerste elftal kwam het niet. Jurjus werd daarom verhuurd aan Roda JC Kerkrade en De Graafschap, de club waar hij zijn carrière startte.

UFC Uerdingen  
Bij de komst van Yvon Mvogo vertelde Technisch Manager John de Jong al dat Jurjus in onderhandeling was met een andere club. Dat was KFC Uerdingen. De 2-voudig Jong Oranje-international tekent daar een 2-jarig contract. PSV oefende eerder deze voorbereiding tegen de Duitse club. Oud-PSV’er Peter van Ooijen is één van de spelers van UFC Uerdingen.