Dit moet je weten over tegenstander FC Utrecht

Dit moet je weten over tegenstander FC Utrecht
2 min

Het FC Utrecht van hoofdtrainer Erik ten Hag eindigde vorig seizoen knap als vierde in de Eredivisie. Dit jaar zouden de Utrechters het de traditionele top drie lastig moeten maken. Na een goede start met negen punten uit vier wedstrijden ging de ploeg vorige week keihard onderuit tegen het nog puntloze FC Twente. Het elftal van Ten Hag heeft dus wat recht te zetten.

Clubrecord
FC Utrecht presteert erg sterk in de eigen Galgenwaard. De nummer acht van de ranglijst is in de competitie al negen thuisduels op rij ongeslagen. Van die negen wedstrijden won de club er maar liefst acht. Utrecht kan tegen PSV een clubrecord breken. Als keeper David Jensen geen doelpunt tegen krijgt, hebben de Utrechters voor het eerst in de geschiedenis in zeven thuiswedstrijden op rij ‘de nul’ gehouden.

Minste schoten tegen
De standaardsituaties lopen nog niet zo soepel in de Domstad. Utrecht is de enige ploeg die dit seizoen nog geen enkel doelpunt uit een standaardsituatie heeft gemaakt. PSV lukte dit drie keer. Verdedigend heeft Ten Hag de zaakjes beter voor elkaar. Van alle clubs krijgt Utrecht de minste schoten tegen: 41 stuks. PSV kreeg 65 schoten te verwerken. Desondanks heeft Jensen vaker de bal uit het net moeten vissen dan zijn collega aan de overzijde Jeroen Zoet: zes om vijf keer.

PSV-verleden
In Utrecht lopen twee mannen met een PSV-verleden rond. Ten Hag was van 2009 tot 2012 assistent-trainer in Eindhoven. Middenvelder Zakaria Labyad doorliep er de jeugdopleiding en kwam van 2010 tot 2012 tot 67 wedstrijden in de hoofdmacht. Labyad is dit seizoen aardig op dreef. Hij tekende voor twee doelpunten en twee assists. De volledige selectie van FC Utrecht vind je hier.